Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 2

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 2

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 2 - изображение

Понякога сме склонни да мислим, че повечето животни притежават страхотен свободен живот из природата, размножават се на случаен принцип и похапват на слънце. Е, ако някога сте завиждали на тези космати, пернати или многокраки животинки, то помислете отново. Събрахме колекция с едновременно странни и любопитни факти за тях, които ще ви накарат да осъзнаете, че животът невинаги е розов, независимо от кой вид сте.

Въпреки впечатлението, което може да получите от множеството очарователни картинки на котки и кучета, които редовно наводняват интернет, в някои отношения нашите приятели с животински произход някак са изтеглили късата клечка в живота. Ще научите случайни факти, които ще направят последната ви бременност или проблеми с изоставянето да изглеждат като детска игра. Ще научите кое морско същество е наистина най-безсърдечното в океана и коя порода се е използвала като куче-бавачка векове преди да бъде вкарана в стереотипа на Холивуд.

Така че следващия път, когато ви се прииска да реконструирате къщата си, вижте с какво си има работа средностатистическото джудже лемур.

Иска ви се да не бяхте толкова зависими от вашата половинка? Имаме история, свързана с женските порове, която ще ви просълзи. Независимо как се чувствате, относно собствения си живот, тези факти за животните ще ви накарат да погледнете от друга перспектива.

Зебрите не могат да спят сами

Превръщайки съня в групово усилие, мъжките зебри предпазват женските в своята група.

Група хипопотами се равнява на сблъсък

Може би поради естеството на потенциалното възможно унищожение, когато група хипопотами се обединят, групата им се нарича "сблъсък" на хипопотами. Други странни имена на животински групи включват тези на мечките, които, когато се съберат, формират "копой", а ято врани "убийство".

Мечките гризли могат да усещат миризми от 30 км

Както се оказва, Мечо Пух нямаше да има всички тези проблеми, свързани с меда, ако беше гризли. Мечките гризли могат да помирисват храната си от 30 км разстояние.

Козите имат почти 360 градусово зрение

Забелязвали ли сте, че козите имат страховити хоризонтални, а не кръгли зеници? Е, както се оказва, странната форма има своята полза, тъй като позволява на козите да виждат на около 320-340 градуса, докато ние хората можем да виждаме на само 160-210 градуса, без да се движим.

Слоновете не могат да скачат

Макар че баскетболната кариера може да не е в плановете на никой слон наоколо, причината, поради която те не могат да скачат е, че няма нужда да го правят. Те са склонни да разчитат повече на огромния си размер и един на друг при защитата от хищници.

Червените панди вероятно са свързани с гигантските панди, моржовете и скунксовете

Истината е, че червените панди не са всъщност панди и не са толкова близо до мечките, колкото се смята първоначално. Въпреки че учените се опитват да ги причислят към различни групи през годините, истината е, че те са по-скоро свой собствен вид.

Буркан с мед би струвал 182.00 долара, ако пчелите изискват минимална заплата

Пътните бегачи плачат, за да изчистят очите си от сол

Пътният бегач не издава странните звуци на своя карикатурен образ, но е все още  доста необичайно животно. Той действително може да оцелее без вода, стига да се храни с плячка с високо съдържание на вода и има жлези близо до очите, които му помагат да "плаче", за да отдели излишната сол.

Мозъкът на алигатора тежи колкото бисквитка Орео

Алигаторите са невероятни същества, но те надминават очакванията, когато става дума за мозъчна маса. Докато средният човешки мозък на възрастен тежи 1,300-1,400 грама, този на алигатора тежи средно 8,4 гр.

Медузите буквално нямат сърца

Проблемът е, че ако някога сте били ужилени от медуза, то тя не съжалява за това. Това е така, защото тези морски същества буквално нямат сърце. Те се състоят от около 95% вода.

По статията работи: Елиза Трайкова

Снимки: Пак там

Източник: ranker.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноНовиниПсихологияЗдравни съветиСпортЛеченияАлт. медицинаИсторияЗаведения