Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Слънчеви очила за отслабване. Възможно ли е?

Слънчеви очила за отслабване. Възможно ли е?

Слънчеви очила за отслабване. Възможно ли е? - изображение

Когато става въпрос за загуба на тегло, магическата формула е доста ясна: Изгаряйте повече калории, отколкото приемате. Но тъй като този съвет често означава лишаване от десерт и повече време на бягащата пътечка, не е чудно, че винаги сме нащрек за по-лесни съвети, които могат да наклонят скалата в посоката, в която желаем.

Едно решение, което привлича известно внимание: Сини слънчеви очила, продавани от японска компания. Цената им е само 20 долара, така че вероятно заслужават шанс, ако се опитвате да се отървете от няколко килограма. И кой каза, че трябва да са точно тези?! Всеки чифт очила със сини лещи би имал същия ефект.

Идеята? Голямата купа спагети вероятно не изглежда толкова апетитна, ако я гледате през сини очила.

Общоприето твърдение е, че синьото може да действа като потискащо апетита, защото не е цвят, който свързваме с храната. Ще ви е трудно да помислите за каквито и да било сини храни, които се срещат в природата, освен боровинките.

Какъв е коментарът на лекарите за връзката между очила със син цвят и загубата на тегло? Ето каква: "Телата ни не са обучени да изпитват апетит, виждайки синя храна ". Е, какво пък, едва ли ще навреди да опитаме ...

И така, какво казва науката?

Е, не, че искаме да хвърлим сянка върху слънчевите очила, но няма силно научно доказателство, което да подкрепя идеята, че тези специални слънчеви очила - или дори синия цвят ще ви помогнат да отслабнете.

Всъщност, изследванията разкриват, че червеният цвят притежава в по-голяма степен свойството да потисне апетита. Проучване от 2013 г., публикувано в списание "Апетит", показва, че хората са склонни да ядат по-малко, когато храната е сервирана в червени съдове. (За изследването учените използват червени, бели и сини чинии).

Ако не сте очаровани от идеята да носите сини очила на трапезата, имаме по-добро решение, което има по-голяма научна подкрепа: Инсталирайте огледало във вашата трапезария. Проучванията, направени от университета "Корнел", показват, че яденето пред огледало може да накара хората да усещат шоколадовата торта по-малко вкусна. Шантава работа, а?

Източник: simplemost.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиИсторияАптекиВидеоИзследванияАлт. медицинаДиетиПсихологияСпортХранене при...РецептиТестовеБотаникаЛеченияКалкулаториПроизводители