Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Сине, ти винаги ще бъдеш моето малко момче

Сине, ти винаги ще бъдеш моето малко момче

Сине, ти винаги ще бъдеш моето малко момче - изображение

Майчинството е едно от най-великите неща, които може да преживее една жена. И въпреки тежестта по време на бременност (ментална и физическа), въпреки болките от раждането, въпреки трудностите и предизвикателствата във възпитанието, детето винаги остава неин първи и единствен източник на любов, щастие, енергия и сила. Дори когато се чувства крайно изтощена и мисли, че не може да издържи повече, погледа на нейното дете може да я прероди и да я кара да продължава наред. Да, такава е магията на майчинството. Чиста, невинна и необяснима дори.

В много случаи, когато децата започват да порастват и да се отделят от майката, тази силна и непоколебима жена започва да се чувства сякаш губи най-ценното в живота си. Но независимо колко далеч понякога са децата ни, колко рядко се виждаме и чуваме с тях, ние винаги ще останем техни родители, а те винаги ще бъдат малките ни деца.

За да почувствате истински тези майчински въжделения, ви споделяме трогателното обръщение на Джесика Джонсън към нейния син.

Скъпи сине,

Днес бих искала да се върна назад. Да се върна толкова назад, че да мога отново да те държа като дете. Иска ми се да мога да помириша кожата ти, да те люшкам и да изживея този момент отново.

Когато гледам снимките ти от дете, винаги се усмихвам. Вътрешно сърцето ми се къса, защото ми се иска отново да щипна кръглите ти бузки и да чуя тъничкото ти любопитно гласче да ме пита всякакви въпроси.

Сега те гледам изпънат на дивана с дългите си крака под одеялото и с книга в ръце. Как и кога порасна толкова? И ето те сега – едно голямо и зряло момче, което в най-скоро време ще се превърне в мъж.

Вече си развил таланта да подбелваш очите си, когато не си съгласен с мен, казвайки "Мамо, просто ме чуй за момент…". Аз не съм добър слушател, знам. Не винаги съм на едно мнение с теб. Не преживявам добре нашите разногласия. Работя по-въпроса.

Но независимо от всичко, ти все още си малкото ми момче, макар и мъничките ти ръчички да станаха по-големи от моите. Завинаги ще бъдеш милото ми дете, колкото и самостоятелен да бъдеш.

Никога не съм си представяла, че мога да бъда толкова горда.
Никога не съм си представяла, че мога да обичам толкова много.
Самият ти ми показа какво е да обичаш и да си обичан истински.

Да бъда твоя майка се оказа много по-трудно, отколкото очаквах. Със сигурност съм допускала много грешки в пътя си като родител. Но това е нещото, с което съм най-горда в моя живот.

Независимо колко порастваш, аз винаги ще бъда с 21 години напред. Разликата не е чак толкова голяма, а с времето ще продължава да изглеждат дори като по-малко, но аз винаги ще бъда твоята Мама, а ти винаги моето Момче. Моите ръце са винаги насреща, за да те прегърнат, ушите ми са винаги готови да те изслушат, а сърцето ми ще бъде винаги твой дом, утеха и разтуха.

Виждайки в какъв прекрасен мъж се превръщаш, осъзнавам, че това е най-невероятният подарък, който някога мога да получа.

Понякога наистина искам да се върна назад, но дори днес, когато си вече голям, все още си моя малък син.

С любов,
МАМА

Редактор: Милена Минчева

Източник: mother.ly

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиСоциални грижиНовиниЗдравни съветиИсторияСпортХранене при...АнкетиСпециалистиРецептиТестовеАлт. медицинаИнтервютаНормативни актовеЗаведенияОбразованиеОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника