Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Седмица без деца или защо понякога родителите трябва да сме егоисти

Седмица без деца или защо понякога родителите трябва да сме егоисти

Седмица без деца или защо понякога родителите трябва да сме егоисти - изображение

Една история, показваща защо понякога родителите трябва да сме егоисти

След раждането на децата, бракът доста се усложнява. Ако не планираме времето си, няма да имаме дори възможност за малко време насаме със съпруга си. Понякога се натрупват седмици, в които най-интимния ни момент е да се хванем за ръце.

Когато при нас тези моменти се натрупаха и дори станаха твърде чести, с половинката ми решихме всяка година да си организираме поне по една екскурзия без децата, за да можем да си подарим поне малко време за интимности и любов.

Със съпруга ми сме неекстравагантна двойка от средната класа и не правим твърде фамозни организации за отдалечени острови с яхти. Запазваме точките от кредитните си карти, за да съумеем да си резервираме безплатна хотелска стая. А понякога, когато се натрупат повече точки, дори купуваме и самолетните си билети с тях.

Лишенията, които правим, за да натрупаме точки или някой долар зад гърба си, си заслужават изцяло. Просто е невъзможно да сме само двамата на спокойствие в каквито и да е други условия.

Когато пътуваме, дори до някакви обикновени дестинации, в които няма много забавления, успяваме да направим винаги нещо интересно. Когато нямаш деца около себе си, които да наглеждаш, след които да бягаш, да мислиш кога и къде да седнеш, за да ги нахраниш, и то пълноценно и балансирано, нещата са много по-лесни и прости. Каране на колело из местността, разходки по магазините и дори следобедна почивка в стаята – всички тези на пръв поглед ежедневни и тривиални дейности ни се струват като спечелен джакпот.

След като превърнахме тези бягства от ежедневието в традиция, забелязах че комуникацията ни се подобри значително. Започнахме да действаме и у дома като отбор. Така открих, че това е ключа към здраво и стабилно семейство – време, отделено насаме с половинката. Това по естествен път влияе положително на съпружеските взаимоотношения, а от там и на разбирателството с децата. Ето така постигнахме семейна хармония, като започнахме да бъдем поне малко егоисти и спряхме да следваме съвременните идеали за перфектно семейство.

Разбира се, че и децата ни липсват, когато сме далеч. Но също така, докато сме с тях си липсваме един друг. И вероятно при всички родители е така. Просто трябва да се намери златната среда. Балансът във всяко семейство ще бъде различен. При нас една почивка в годината е напълно достатъчна, за да се заредим със сили, докато дойде време за следващата.

В очите на някои близки приятели и познати изглеждаме като лоши родители. Дори да не го изказват явно, това си личи по критичните погледи, които ни отправят, когато споменем, че ще оставяме децата при баба и дядо. Но мнението на хората е незначително, в сравнение с добрите отношения, които ще имате със съпруга си.

Редактор: Милена Минчева

Източник: popsugar.co.uk

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниСоциални грижиАнкетиОрганизации