Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Световноизвестният хит „Despacito“, актуален и в политиката

Световноизвестният хит „Despacito“, актуален и в политиката

Световноизвестният хит „Despacito“, актуален и в политиката - изображение

Президентът на Венецуела Николас Мадуро използва световния испански хит "Despacito" за политическа пропаганда. Песента e била изпълнена с различен текст по време на митинг, в който държавният глава  популяризира предстоящия референдум, за който противници заявяват, че ще разруши последните признаци на демокрация в южноамериканската нация.

За да си привлече поддръжници и да разпространи политическите си идеи, президентът дори си позволи да пусне своята версия на песента (предложена му от Ернесто Вийегас Полхак - министър на информацията и комуникациите ) в ефира на държавната телевизия.

Мадуро

Новият текст призовава към по-висока избирателна активност в страната. "Бавно вземи бюлетина. Целта на нашия призив за Учредително събрание е да обединим страната“.

Изпълнителите на песента реагираха мигновено на това своеволие и излязоха с официално съобщение в социалните мрежи. И двамата са категорични, че президентът не е имал разрешение да използва песента, за каквито и да е цели още по-малко политически. Те определиха действията на Мадуро като „неправомерни“.

изпълнители

Луис Фонси изтъкна, че "никога не е бил питан, нито е разрешавал използването или промяната на текста на Despacito за политически цели." Фонси заяви още: "Музиката ми е за всички, които искат да я слушат и да я харесат (но това не означава, че тя трябва да се използва като пропаганда, която възнамерява да манипулира волята на народ, който плаче за свобода и по-добро бъдеще", пише изпълнителят, като визира хората, които участват в няколко месечните протести в страната.

"Незаконосъобразното присвояване на песен дори не се сравнява с престъпленията, които извършвате и сте извършили във Венецуела", пише Daddy Yankee в обръщение към Мадуро в Инстаграм. Той допълни, че "диктаторският му режим е шега за целия свят".

изпълнители


Припомняме, че вече трети месец жителите на Венецуела водят антиправителствени протести. До момента са загинали над 90 души.

На фона на политическите сътресения Венецуела е в тежка хуманитарна криза, предизвикана от години на икономическо неправилно управление. Гражданите страдат от масов недостиг на храна и лекарства.

източник: cnn.com; telegraph.co.uk

снимки: billboard.com; dw.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихология