Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Сара Мур – жената, която работи на 9 места на отдалечен шотландски остров

Сара Мур – жената, която работи на 9 места на отдалечен шотландски остров

Сара Мур – жената, която работи на 9 места на отдалечен шотландски остров - изображение

Винаги сте искали да почивате на отдалечен шотландски остров и вече сте направили своята резервация? Супер! И ако случайно се озовете в Норт Роналдсей бъдете сигурни, че няма да ви отнеме много време да се запознаете с всичките му обитатели.

Оркни

Ако кацнете на летището ще забележите жена, която ще ви помогне с куфарите – задължение, което обикновено се изпълнява от обслужващия персонал на летището. Искате да отидете на разходка до емблематичния фар? Няма проблем! Същата дама ще бъде вашият екскурзовод.

Но коя е тази жена и защо ви преследва? Успокойте се, защото никой не ви следи, а тя просто си върши работата. Една от многото.

Сара Мур е търговец на дребно от Единбург. Отегчена от еднообразния живот в столицата тя решава да се засели на самотен остров.

"Градът е твърде пренаселен - няма зеленина и хората вечно бързат нанякъде. Там правиш едно и също всеки ден – работиш, спиш и пак на работа. Самотата може да бъде убийствена понякога. Исках различно ежедневие“, споделя тя.

Сара Мур

И го получава. Вече три години 26-годишната жена е един от жителите на Оркнейските острови. Вместо едно работно място тя получава възможността да заработва на цели 9. Сигурно ще си помислите, че го прави за пари? Но истинската причина е друга.

"Твърде пренаселено"

На най-северният и отдалечен остров от архипелага Оркни живеят едва 45 души. Средната възраст на обитателите там е 65 години. Заради малката популация, жителите нямат друг избор, освен да работят на няколко места. Сара работи на девет, за да облекчи хората, които не могат да заемат дадена позиция заради възрастта си.

Мур е още ръководител на въздушното движение на летището, пожарникар, пастир, кара багер, доставя сутрешната поща по домовете, както и е чиновник, който помага с документацията.

Сара Мур

Сара споделя: "Беше ми самотно в Единбург, въпреки че има много хора. Живеех в една и съща къща в продължение на 23 години - познавах само съседите, а тук познавам всички. Животът не е никак лесен тук, но е динамичен. Истински рай!

Сара Мур

Със сигурност Сара е много натоварена, но Били Муър, който е на 68 години, работи на около 20 работни места на острова. Той е строител, овчар, електротехник, строител и много други. Миналата година Били получи наградата за най-трудолюбивият човек във Великобритания.

източник: bbc.com

снимки: dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиЛечения