Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Работата на мечтите съществува: луксозен малдивски курорт търси книжар

Работата на мечтите съществува: луксозен малдивски курорт търси книжар

Работата на мечтите съществува: луксозен малдивски курорт търси книжар - изображение

Спокойният и успокояващ звук на океанските вълни, дървета, които изглеждат като докосващи небето и самотата, която няма нищо общо с шумния градски живот - ако всички тези неща са идеалното място за четене за вас, тогава трябва ви споделим нещо много важно.

Малдивите, известен ваканционен остров насред Индийския океан, търси книжар в 5-звезден еко-курорт ( една нощувка във вилите там е 26 000 долара). Филип Блекуел  търси свой наследник за позицията, която той определя като "най-добрата работа в света". На Блекуел му хрумва идеята да отвори книжарница в курорта, след като самият той открива липсата на добри възможности за четене по време на почивка.

Работата изисква кандидатът да подпише тримесечен договор, и включва освен консултация за литературни произведения на богатите туристи, и поддръжка на "забавен и оживен блог". В него книжаря ще трябва да опише своя опит като пътешественик. Освен това трябва да води курсове по творческо писане, да забавлява децата като им чете приказки.

Тази работа ще ви даде право да се наслаждавате напълно. В книжарницата има много книги за местната история, както и популярни заглавия.

Заплащането е малко, но ползите са много повече например контактът с гостите и комуникацията с туристите. Курортът често се посещава от кралското семейство на Англия и редица популярни холивудски звезди. Това не е ли  още една причина да кандидатствате за тази мечтана работа.

Продажбата на качествени книги на богатите хора ще ги накара да започнат да се наслаждават на скромното очарование на една добра книга. Това е тенденция, която предлагат много луксозни круизни кораби и хотели от висок ранг. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиЛеченияПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиНовиниТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицина