Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Издирва се! Франция търси младо семейство, което да живее на самотен остров

Издирва се! Франция търси младо семейство, което да живее на самотен остров

Издирва се! Франция търси младо семейство, което да живее на самотен остров - изображение

Остров Камене е покрит с пясък, скали и трева. Водите му са обитавани от тюлени, морски птици, а по бреговете могат да бъдат забелязани, зайци и стадо от черни овце. Единствената къща, която ще видите ако посетите това място е една ферма насред пустошта. И двойка, която живее там от 10 години. Допреди две седмици, когато семейството решава  да напусне обитаваното от тях място. Френските власти купуват острова и се впускат в търсене на новите му обитатели, които да развиват собствен бизнес. Ето какво гласи и самата обява:

Издирват се: Лица, които да стопанисват остров от 0.3 кв. км.  край бреговете на Бретан. Хората трябва да бъдат устойчиви , практични и работливи. Самотата е гарантирана.

карта

През 2007 г. Дейвид и Соизик Куиниер правят рязка промяна в живота си като се заселват на остров Quéménès. Но, романтиката и самотата са заменени от тежък физически труд и нелеки условия. Те имат за задача да стопанисват фермата край острова и сами да си набавят храна. За производството на ток те разчитат на вятърна турбуна и слънчеви запаси. Вода си набавят от дъжда. Все пак те разполагат с една суха компостна тоалетна.

остров

Те остават там близо десетилетие и успяват да изградят успешен бизнес, който да предадат на следващото семейство, което се засели там. Отглеждат картофи, които продават на остров в съседство и в онлайн пространството. Двамата се грижат за черни овце и събират ядливи водорасли. Шест месеца в годината семейството приема пътешественици, които искат да посетят мястото.

остров

И ако всичко това наподобява на живота на Робинзон Крузо, то френската двойка не иска да бъде асоциирана с този образ. Техните условия на живот са много по - различни от живота на героя на Даниел Дефо. Те разполагат с интернет, имат всички модерни устройства, включително електрическо бъги , с което си правят разходки край острова.

остров

„Ние сме доказателство, че водим нормален и съвременен начин на живот, като потребяваме само това, което ни дава природата“, споделят Давид и Суазик. Освен че развиват доходоносен бизнес ,те са горди родители на две деца.  трябва да посещават училище. Надяват се да се издържат като развият бизнес с отглеждане на  морски водорасли.

Крайният срок вече изтече. Около 20 души ще се борят да се настанят на острова. До седмици ще излязат резултатите, а през следващата година остров Камене ще посрещне своето ново семейство.

източник: bbc.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиЛечения