Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Родителски съвети за плуване с малките

Родителски съвети за плуване с малките

Родителски съвети за плуване с малките - изображение

Експертът по плуване с бебета и представител на марката HUGGIES® Little Swimmers®, Лаура Севънюс, предлага съвети на родителите, които плануват да се потопят в това ново начинание с децата си.

Забавлявайте се

Повечето бебета обичат да бъдат във водата, а ако вие съумеете да бъдете спокойни и уверени през цялото време, без да треперите над тях, те също няма да се притесняват. Така ще можете да се отпуснете и да се забавлявате заедно.

Влезте в басейна възможно най-скоро

Бебетата имат силен афинитет към водата, вероятно породен от утробното им развитие. С нарастването на възрастта им обаче те се отдалечават все повече от това усещане за естественост на водната среда. Давайки им възможност да влязат във водата възможно по-рано, те ще се впуснат в това приключение без да се страхуват. А това ще улесни развиването на уменията им за плуване.

Планувайте

Родителите често отлагат второстепенните дейности (като плуване), поради неприятни и изненадващи фактори. Но ако стриктно и предварително включите в плановете си и тази дейност, в най-скоро време детето ви ще бъде отличен плувец.

Превърнете плуването в семейна традиция

Вероятно мъжът в семейството е по-висок, което ,от своя страна, го натоварва с още една отговорност – да придържа бебето, докато е във водата. Това, че по-голяма част от тялото му се вижда над водата, ще вдъхне повече увереност в детето.

Да ходите по семейно на басейн ще превърне тези първи уроци за бебето ви в прекрасна традиция, която ще поддържа настроението, фигурата и семейната ви хармония винаги в оптимално ниво.

Плувайте заедно с други майки

Понякога е хубаво да имате морална подкрепа от други майки или приятелки, които да ви помагат с придържане на детето в началото.

Избягвайте пикови моменти

Ходете на басейн само тогава, когато няма много хора и е по-спокойно. Така няма да стресирате детето си още от първите му впускания във вода.

Релаксирайте

Плуването има изключително силен успокоителен ефект за новородените. Ако редовно се впускат във водната активност, вероятно е децата да растат по-спокойни и релаксирани.

 Е, решихте ли да подготвите банските си?

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: hdnicewallpapers.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт и туризъмСпортИсторияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаНормативни актовеСнимкиПсихологияТестовеХранене при...Социални грижиКлинични пътекиФизиологияОрганизацииБотаникаЛеченияСпециалистиПроизводители