Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как изглежда тялото на човек, плувал 55 часа

Как изглежда тялото на човек, плувал 55 часа

Как изглежда тялото на човек, плувал 55 часа - изображение

Още от ранна възраст Мартен ван дер Вейден е считан за обещаващ плувец. Въпреки това, преди кариерата му да започне той се изправя пред предизвикателство, което би могло да съсипе всичко. На крехката възраст от 19 години Мартен е диагностициран с левкемия, а според прогнозата на лекарите шансовете му за оцеляване не са високи. Той не просто успява да победи рака, но и се завръща към плуването само две години след поставяне на диагнозата. За изненада на всички Мартен продължава кариерата си и става златен медалист на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин.

Мартен ван дер Вейден

Повечето спортисти са известни с опитите да надминат възможностите си, а Мартен не остава по-далеч. Неотдавна плувецът прави опит да преплува 200-километрово трасе "The Elfstedentocht" в Холандия, с цел събиране на средства за изследвания на рака.

Мартен ван дер Вейден

Според плана събитието трябва да продължи три дни, включително няколко кратки почивки за сън. По време на плуването обаче Мартен се разболява, а водата се оказва твърде замърсена, за да продължи.

Ръце
Той успява да преплува 163 км в рамките на 55 часа. И въпреки че не завършва трасето, кампанията за набиране на средства бележи голям успех. 

Олимпийският шампион споделя, че "не се чувства страхотно, но процесът на възстановяване е бърз".

Плувецът успява да събере зашеметяваща сума от 3,5 милиона евро.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: boredpanda.com, dailynews.openwaterswimming.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмЛайфстайлСпортИсторияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаНормативни актове