Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Риби или котка? Как да изберете домашен любимец с правилния размер за вашия дом

Риби или котка? Как да изберете домашен любимец с правилния размер за вашия дом

Риби или котка? Как да изберете домашен любимец с правилния размер за вашия дом  - изображение

ДакелДакелите стават все по-популярни, отчасти защото пасват добре на нашите все по-тесни жилища. Но от колко пространство всъщност се нуждаят домашните ни любимци? Веднъж развъждани за лов на язовци, към днешна дата кучетата кренвирши са се превърнали в атракция – те често се използват в рекламната сфера и се популяризират от известни личности.

Докато първият въпрос, който трябва да си зададете при купуването или осиновяването на домашен любимец е "Аз ли съм правилният човек за това куче?" (а не обратното), може би не е лоша идея да преосмислите пространството, с което разполагате за отглеждане на този четириног (или рибоног) приятел.


Пилета

Пилета


Всъщност не ви е необходима ферма или дребна селска собственост, за да отглеждате пилета. Въпреки че те биха били по-щастливи с по-голямо пространство, в което да се разхождат, препоръчителният минимум за площ, с която трябва да разполагате, е един-два метра на кокошка. Три за малка градина.

Златна рибка

Златна рибка

Веднъж смятана за лесен за гледане домашен любимец, златната рибка всъщност се нуждае от малко повече от кръгъл аквариум и вода. Кръглите аквариуми не са добър избор, твърде тесни са и бедни на кислород. Мит е, че златната рибка расте така, че да "пасне" на резервоара – малката рибка, която сте си купили ще увеличи размера си ( до 30 см) и ще се нуждае от пространство. Те освен това са социални, което означава, че се нуждаят от приятели – и следователно още повече пространство.

Котки

Котка

Препоръчително е домашната ви котка да има достъп до няколко стаи, включително места, на които да може да се катери, играчки и много взаимодействие с вас, за да не й доскучава. Тя също така се нуждае от достатъчно упражнения, които да й попречат да качи излишно тегло.

Зайци

Заек

Според Сдружението за защита на зайците, ако искате да отглеждате този пухкав приятел вкъщи, трябва да ги направите поне двама (обичат да са в компания) и да освободите минимум 3 към 2 метра обезопасено (с ограничен достъп до ел. инсталации и отровни домашни растения, които могат да сдъвчат) пространство. Вашият домашен заек освен това ще се нуждае от много играчки.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: theguardian.com, pixabay.com/bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортЗдравни съветиПсихология