Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Пълноценен сън, упражнения и медитация - навиците за успех на милиардерите

Пълноценен сън, упражнения и медитация - навиците за успех на милиардерите

Пълноценен сън, упражнения и медитация - навиците  за успех на милиардерите   - изображение

Най-успешните и богати хора в света очевидно имат всичко, а ключът към концентрацията и постигането на мечтания им живот е изключително прост.

Ема Тайнън, съветник на милионери, проучва как преминава ежедневието на най-успешните предприемачи в света. Тя заключва, че милионерите спазват стриктно ежедневните си навици, които им помагат да поддържат високи нива на производителност на труда, както и да прекарват време със семействата си, да медитират и да се наспиват. Как го правят? Разберете с нас!

5:00 часа: събуждане

Според автора Лора Вандеркам, която е проучила подробно графиците на различни високопоставени лица, 90% от служителите се събуждат преди 6 часа през делничните дни. Това води до много предимства, защото им помага да контролират деня си, преди още да е започнал – време за закуска със семейство, медитация, упражнения - всичко, което е необходимо за един продуктивен ден.

5:30 часа: упражнения

Създателя на социалната мрежа Twitter – Джак Дорси става рано и отделя 30 минути, за да тича, докато милиардерът Джак Бесос тренира на пътеката в 6 часа сутринта, преди да отиде в офиса.
Упражненията имат мощен ефект върху нивата на енергия през целия ден. Те ви помагат да бъдете по-енергични и да намалите стреса.

милиардери

6:00 часа: медитация

Една от причините предприемачите да са успешни е, че всяка сутрин те медитират.

Милиардерът Тони Робинс се позовава на ежедневната си медитация или мисловна практика под формата на ритуал, който включва силно и насочено дишане и движение, за да се центрира, така че да е подготвен за предстоящия ден.

6:30 часа: четене

Милионери като Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Уорън Бъфет отделят много часове на ден да четат книги с бизнес насоченост.
Неотдавнашно проучване установява, че само 11% от богатите хора четат за развлекателни цели. Най-малко 85% четат две книги месечно за образователни цели.

милиардери

7 часа: закуска

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня - увеличава умствената бдителност и регулира кръвната захар. Ричард Брансън започва деня си с плодова салата и мюсли.

13:00 часа: обяд (поне за един час)

Качествената обедна почивка е много важна, защото тя спомага за ефективността на работата следобед. Същото важи и за продуктивността ви – качествената почивка ще подобри нивата на концентрация за останалата част от деня.

18:00 часа: прибиране от работа

Милиардерите планират абсолютно всичко. Това е, което им помага да постигнат всичко, което искат в работата си, както и да имат време за семейството си. Те не пренасят недовършената си работа у дома, а обръщат внимание на близките си.

"Денят ми свършва, когато съм уморен и готов да се прибера вкъщи. Винаги има какво повече да се направи, винаги може повече", казва основателят на Intel, Анди Гроув, който е напускал офиса си в 18:30 всеки ден, без значение колко много работа има.

Марк Зукърбърг

11:00 часа: сън

"Проправи си път към върха", смята Ариана Хъфингтън. Тя е привърженик на 8-те часа сън в денонощието, както и за изнасянето на цялата електроника от спалнята. Това елиминира изкушението да проверявате работните имейли през нощта, което може да доведе до безсъние и стрес.
Милиардерът Бил Гейтс обича да спи по седем часа, както и да чете преди лягане. "Чета един час почти всяка вечер. Това е част от процеса на заспиване ", казва той.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Снимки: time.com; gulfelitemag.com; cnbc.com; india.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияСпортЛюбопитноЛечения