Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Притча за човека в огледалото

Притча за човека в огледалото

Притча за човека в огледалото - изображение

Действието в "Притча за човека в огледалото" се развива в една многоетажна и луксозна сграда, издигната от богат бизнесмен, който управлявал стотици работници.

В един обикновен работен ден, когато служителите започнали да идват на работа, видели огромен надпис на входната врата:

"Вчера човекът, който пречеше на вашето развитие в компанията, почина. Каним ви да се присъедините към нас на обедната почивка в приземния етаж, за да изкажем последни думи към покойника."


Първоначалната реакция на всеки била скръб и съжаление към починалия колега. Но не след дълго, любопитството на служителите започнало да се обажда. Всички се чудели кой е човекът, който спира тяхното развитие във фирмата. И за някого индивидуално ли е сложен този надпис, или покойникът е възпирал всички със своята работа? Въпросите били твърде много, а отговор служителите могли да намерят само на уреченото място и време.

Когато работниците от цялата фирма се събрали в приземния етаж, вълнението нараснало толкова много, че охраната е трябвало да въведе ред. Когато видели ковчег в средата на офиса, всички се стъписали. С притеснение работниците пристъпвали към покойника, а с всеки минал през него, вълнението нараствало все повече и повече сред тълпата. Чували се най-различни коментари: "Кой е този тип, който е възпрепятствал успехите ми? Е, поне вече е мъртъв…".

Когато всеки служител успявал да се добере до ковчега обче, оставал безмълвен и вцепенен. В дървения сандък, очаквайки да видят човека, който ги е спъвал в кариерата, виждали собствения си образ, отразен от огледало. За да бъде посланието дори по-ясно, до огледалото бил поставен надпис:

"Има само един човек, който може да ограничи развитието ти, и ТОВА СИ ТИ.
Ти си единственият човек, от когото зависи накъде ще тръгне животът ти.
Ти си единственият човек, от когото зависи дали ще си щастлив.
Ти си единственият човек, който може да си помогне и да гради успехи.
Животът ти не зависи от партньора, работата, шефа и пр. Всички тези хора, както и цялостният ти живот, зависи от теб и от изборите, които правиш."


Редактор: Милена Минчева

Източник: moralstories.org

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимки