Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 2

Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 2

Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 2 - изображение

Това не е обикновен списък със случайни факти от сорта "котките могат да виждат на тъмно". Повечето неща, които ще научите, можете да осъзнаете сами за себе си, но просто не сте мислили над тях до момента, като това, че "мозъкът сам нарича себе си мозък". Ето още няколко от тях.

10. Ако пчелите получаваха минимална заплата за труда си, един буркан с мед щеше да струва $ 182,000.

Средната пчела произвежда около 1/12 чаена лъжичка мед в живота си, което обикновено е между 120-150 дни. Те са активни само през определени сезони и започват да събират нектар само 22 дни, след като се родят. Изчислявайки всичко това, резултатът сочи, че медът ще струва много повече, ако плащаме за пчелната работа.

11. Оксфордският университет е по-стар от Ацтеките и печатната преса.

Оксфорд започва да обучава студенти през 1096 г., а империята на ацтеките се ражда най-малко 100 години по-късно. Печатницата е измислена от Йоханес Гутенберг през 1439 г., така че първите 350 години студентите от Оксфорд се учат от ръкописни книги.

12. Ако замислите, ще установите, че мозъкът сам е дал наименование на себе си.

13. Ние всъщност никога не се докосваме до нищо.

Поради структурата и състава на атомите, законите на квантовата физика и фактът, че електроните имат отрицателен заряд, електроните в нашите тела всъщност никога не "докосват" други електрони; Те просто се доближават много, много, много, много, много близо.

14. Ако две бебета са заченати едновременно, но едно от тях се роди преждевременно (два месеца по-рано), това бебе ще бъде два месеца по-голямо от другото бебе.

Въпреки че те се развиват в утробата по едно и също време. По същия начин, ако едно бебе се роди в САЩ едновременно с бебе във Великобритания, те ще имат различни рождени дни, въпреки че се раждат едновременно.

15. Разликата между 1 милион секунди и 1 трилион секунди е почти 40 000 години.

Един милион секунди се равняват на 11½ дни.

Един милиард секунди се равняват на 31¾ години.

Един трилион секунди се равняват на 31,710 години.

Умопомрачително, нали?

16. Фактът, че Луната, гледана от Земята, изглежда почти същата като Слънцето по време на слънчево затъмнение е пълно съвпадение на Космоса.

Луната просто се оказва на точно същото разстояние от нас, равняващо се на размера и дистанцията на Слънцето при затъмнения, при което те изглеждат по този начин.

17. Джон Тайлър е десетият президент на Америка. Роден е през 1700-те. Но има двама живи внуци днес.

Джон Тайлър има син в по-късните си години (когато е 63-годишен) и този син по-късно има деца, а внуците на Тайлър са още живи днес, въпреки че Тайлър се ражда около 20 години след подписването на Декларацията за Независимост.

18. Джими Хендрикс и Джордж Хендел са съседи.

"Ако пренебрегнем вековете разстояние, китаристът Джими Хендрикс щеше да бъде близък съсед на класическия композитор Джордж Хендел в Лондон. Плаки украсяват съседните им жилища: Хендрикс живее на улица Брук 23, а Хендел е на ул. Брук 25.

19. През живота си ще произведете достатъчно слюнка за напълването на два басейна.

Човешкото тяло произвежда около 20 000 литра слюнка в течение на един средностатистически живот, което може да напълни два стандартни плувни басейна или около 53 вани.

Още факти вижте ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория