Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 1

Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 1

Подгответе мозъка си, защото тези 19 реални факти ще го объркат – част 1 - изображение

Това не е обикновен списък със случайни факти от сорта "котките могат да виждат на тъмно". Повечето неща, които ще научите, можете да осъзнаете сами за себе си, но просто не сте мислили над тях до момента, като това, че "мозъкът сам нарича себе си мозък". Ето още няколко от тях.

1. Днес тялото ви е почти изцяло съставено от атоми, различни от тези, от които е било съставено преди една година.

Отнема само около една година, за да бъдат заменени 98% от атомите в тялото ви. Така че, по същество, вие сте на практика съвсем нов човек всяка година.

2. Някога сте били най-младият човек на планетата.

3. Великите пирамиди са по-възрастни от Клеопатра, отколкото Клеопатра от нас.

Хората обикновено мислят за Клеопатра и пирамидите в Гиза като датиращи от една и съща епоха, но Великите пирамиди са завършени около 2550 г. пр.н.е., повече от 2500 години преди смъртта на Клеопатра - 30 пр.н.е.

4. Има повече атоми в една чаша вода, отколкото са чашите вода във всеки океан на Земята.

Ако сметнем, че "чаша" вода е 200 грама (което също е 200 милилитра), тогава да изчислим колко вода има в океана и колко водни молекули има в 200 мл вода. Приблизително 6,6855 * 10 на двадесет и четвърта степен молекули в 200 мл вода, в сравнение с приблизително 6,67 * 10 на двадесет и първа степен порции по 200 мл вода в земните океани.

5. Има повече възможни версии на разбъркване на стандартно тесте карти, отколкото атоми на Земята.

Има около 10 на петдесета степен атома, които съставят нашата планета и всичко на нея. Но има 8.0658e67 възможни начини за разбъркване на тесте карти, което затъмнява броя на атомите до известна степен.

6. Всичко във Вселената е или картоф или не е картоф.

Странно е да се изрече, но е вярно.

7. Този, който е най-близо до вашето дясно, е най-отдалечен от вашето ляво.

Ако ивземем предвид само повърхността на земното кълбо, това е технически правилно: Човекът от дясната ви страна е най-отдалечен от вашата лява страна, където и да отидете по земното кълбо.

8. Барак Обама има повече награди Грами от Кати Пери.

Да, президентът Барак Обама има две отличия Грами (в категорията "Най-добър албум в разговорен стил" за мемоарите си), докато Кати Пери има много номинации и нула победи. Джими Картър и Бил Клинтън също имат повече победи от Кати.

9. Някой, който изучава атоми, е само куп атоми, които се опитват да разберат себе си.

Шантаво, а?

Вижте още факти ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория