Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Погребенията на кукли в Япония – последно сбогом и изгаряне

Погребенията на кукли в Япония – последно сбогом и изгаряне

Погребенията на кукли в Япония – последно сбогом и изгаряне - изображение

Като неразделна част от едно семейство и част от възпитанието на детето, японците приемат куклите. Според тях те носят в себе си спомени и дори притежават душа. С подобни разбирания, изхвърлянето им може да бъде много трудно, тъй като много хора се чувстват неспособни да се разделят с тях. Японците дори са на мнение, че ще има "духовни последици от някакъв вид" върху тях самите, ако извършат този грях. Поради тази причина, когато те остареят, счупят се и станат ненужни, собствениците им не ги изхвърлят на боклука, а организират прощални церемонии и погребения. По този начин те се сбогуват с куклите по-достоен начин. 

погребение на кукли

"Стремим се да изразим чувството си на признателност към куклите, преди да се сбогуваме с тях. Всичко притежава дух за нас - игла, ножици, яйце. Ние живеем благодарение на тях", разказват притежатели на кукли.

погребение на кукли

От персонажи на "Хелоу Кити"  до такива на Дисни са разположени на таванско помещение и в очакване на молитви за последно сбогом. Собствениците пеят заедно с будистки монах в изпълнено с миризма на тамян помещение, преди да ги изгорят. Изричат се молитви и куклите се пречистват. След това специална погребална фирма ги събира от храма и ги изгаря.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: wordpress.tokyotimes.org; 

Снимки: goldenjipangu.com; japantimes.co.jp

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноСпортДиетиАлт. медицинаРецепти