Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Пляскането на деца трябва да бъда забранено според психолози

Пляскането на деца трябва да бъда забранено според психолози

Пляскането на деца трябва да бъда забранено според психолози  - изображение

Психолози призовават пляскането на децата от родителите у дома да бъде забранено със закон. Асоциацията на психолозите в образованието е отправила това предложение пред Trades Union Congress с идеята правителството на Обединеното кралство да "признае, че физическото наказание може да окаже дългосрочни отрицателни ефекти върху развитието на детето."

Днес, родителите или лицата, които се грижат за децата могат легално да им нанасят леки удари, ако последните се считат за необходимо, разумно наказание. Въпреки това психолозите, които подкрепят забраната, смятат, че дори лекото физическо посегателство над децата е неефективен дисциплинарен метод.

Дете
Снимка на дете в Уелс

В някои държави вече има е въведена цялостна забрана за физическо посегателство над деца, от които Швеция, Ирландия, Испания, Германия и Португалия. Подобни инициативи взимат превес и в Шотландия и Уелс. В началото на годината правителството на Уелс предложи налагането на пълна забрана, като помоли и населението на страната за становище по въпроса. 

Детската благотворителна организация Спасете децата заяви, че всички деца имат "право на защита от насилието, експлоатацията и пренебрегването" и описа пляскането на деца като форма на "злоупотреба с тях и правата им".

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com, independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиСнимкиСпециалистиНовиниСоциални грижиИнтервютаРецептиСпортИсторияАлт. медицинаТестовеХранене при...ОбразованиеНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника