Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции На каква възраст е препоръчително да запишете детето си на балет

На каква възраст е препоръчително да запишете детето си на балет

На каква възраст е препоръчително да запишете детето си на балет - изображение

Родителите често искат да запишат децата си възможно най-скоро на балет. Въпреки очакванията, че ранният старт ще осигури редица преимущества за малчугана, истината е, че не е препоръчително официалните тренировки да започнат преди момичето или момичето да е навършило 8 години.

Балетни обувки

Преди това костната структура на децата е прекалено гъвкава за упражненията и физическото натоварване, които изисква балета. Всъщност е възможно тренировките да се отложат до 10 или 12-годишна възраст, като малчуганът все още има шанс за успешна кариера.

Балерина

Подготвителните уроци по балет се предлагат за танцьори на възраст между 4 и 8 години.

Повечето треньори смятат, че 3-годишните не могат да задържат вниманието си достатъчно дълго, за да научат успешно нови стъпки или пози. Учителите предпочитат родителите да изчакат поне докато детето не навърши 4 години.

Балерина

Подготвителните уроци по балет стремително набират популярност в частните танцови академии. Този тип курсове насърчават децата да се движат из стаята в ритъма на различни музикални жанрове. Някои подготвителни курсове може дори да включват преподаването на петте основни пози в балета, за да фокусират върху важната роля на правилната стойка.

Повечето училища по танци предлагат тренировки за много малки деца, които представляват свободна интерпретация на движенията от страна на малчуганите. Тези курсове, както и подготвителните уроци по балет служат като желателен преход преди започването на стандартните тренировки по балет.

Свободната интерпретация на движенията предоставя начин, по които малките могат да усетят танца чрез музиката, като използват тялото си, за да изразяват своите емоции.

С помощта на инструкциите на треньора малчуганите могат да подобрят своите танцови умения, като в същото време използват въображението си, вдъхновени от ритъма.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: thoughtco.com
Снимки: unsplash.com; pixabay.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпорт и туризъмСпортЗдравни съветиПсихологияСпециалистиЛюбопитноИнтервютаНовиниАлт. медицинаСоциални грижиТестовеАнкетиРецептиИсторияХранене при...ЗаведенияОбразованиеОрганизацииНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника