Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Писмо до моите деца: вие не идвате от разбито семейство

Писмо до моите деца: вие не идвате от разбито семейство

Писмо до моите деца: вие не идвате от разбито семейство - изображение

Днес решихме да ви запознаем с отвореното писмо на една майка към нейните дъщери, първоначално публикувано в elephant journal и адаптирано от нас. Ще го оставим без коментар, но ще се радваме да чуем вашия!

"Скъпи мои деца: Знам, че светът може да се опита да ви каже друго, но искам да знаете, че вие не идвате от разбито семейство - защото няма нищо разбито в любовта ми към вас.

Може би сме нетрадиционни и понякога това се чувства сякаш сме пренебрегнати, но няма нищо в нашето семейство, което да е разбито.

Никога не съм възнамерявала да бъда самотен родител. И макар да имах надежди за щастлива приказка, съвсем скоро разбрах, че просто не искам да живея в един съвършен замък на върха на хълма, докато тези по-долу смятат, че животът ми е по-"перфектен" от това, което наистина беше.

Скъпи мои деца: Сега виждам, че това е пътят, през който всички трябваше да преминем.

Никога не бих искала да пораснете с мисълта, че любовта е отговорност, а не дар. Защото аз не го разбирах в началото – но вие можете.

Може би, ако ви покажа, че любовта не е лесна - и че първата стъпка винаги е да научим кои сме и как обичаме - тогава може би ще знаете повече, отколкото аз знаех, и ще правите избор, основан на по-голямо осъзнаване и кураж.

Нямах идея колко малко знам за живота и себе си, когато започнах развода си, но времето ме обучи прекрасно.

Знам, че понякога е трудно да имате само един родител вкъщи, защото мама не може да прави всичко наведнъж. Тя има само един скут, на който да седнете и един чифт ръце, с които да ви прегръща силно. Има само един възрастен, който да се оправя с нещата, да готви и да планира забавни начинания. Понякога пускам топката, защото научих, че просто не мога да се справя с всичко.

Само аз съм - и докато знам, че съм достатъчна, просто защото правя най-доброто, на което съм способна, то знам, че все още желаете повече.

Когато ми кажете, че искате мъж да живее с нас, докато шофирам по магистралата, не виждате сълзите, които се стичат надолу по бузата ми, защото искрено искам това толкова, колкото и вие. Не мога да ви предложа това толкова лесно, колкото останалото - не мога да щракна с пръсти и да направя това да се случи.

Но имам вяра, че когато е писано да стане - и е настъпил точния момент - ще намеря добър мъж.

Засега всичко, което мога да направя, е да ви давам най-дълбоката си любов, не за да компенсирам факта, че имате само един родител, който да ви целува и да ви прегръща през нощта, а защото вие заслужавате тази любов.

Да твърдите, че сте от разбито семейство, предполага, че щяхте да сте по-щастливи и здрави, ако бях останала в брак, който бях надраснала.

Реалността на двама възрастни, които не са истински влюбени един в друг, не е толкова добра, колкото да бъда сама и да моделирам начина, по който обичам себе си истински.

Знам, че това, което казвам, не означава нищо, ако не съм готова да свърша упоритата работа да го подкрепям с действия.

Каква полза би имало от мен, ако ви проповядвах да търсите любов, да изпитвате такава към себе си, да следвате сърцето си и цялата магия, заради която този живот си струва, ако не следвах собствения си съвет?

Истината е, любими мои, че трябва да правим грешки, за да учим уроци.

Ако не бях последвала сърцето си и не бях решила, че искам животът ми да бъде най-великият пример за това как да се живее, тогава и аз нямаше да съм майката, която наистина трябва да бъда.

Колко различно бихте израснали, ако ви учех да пренебрегвате сърцето си?

Ако вместо това ви учех колко е ценно да държите устата си затворена, за да пазите мира и спокойствието?

Вие не бихте били жените, които един ден ще променят този свят.

Целта ми от самото начало е да отгледам невероятни млади жени. Никога не съм възнамерявала да ви предпазвам, преподавайки ви уроци, докато се научите как най-добре да се слеете с обществото, така че един ден да получите ипотека и да се окажете уредени, но празни отвътре.

Вие ще пораснете, превръщайки се в млади жени с душа.

Жени, които имат визия и амбиция, които знаят, че ще трябва да работят с кръв и пот, за да получат живота, който искат и заслужават, защото в него никога нищо не се дава безплатно.

Жените, които следват сърцето си, независимо накъде ги води то, и които имат смелостта да помагат на другите да правят същото.

Вие ще променяте играта и ще разрушавате статуквото.

Но първо трябваше сама да се превърна в такъв тип жена, за да ви отгледам.

Така че, скъпи мои, вие не сте от разбито семейство.

Вие идвате от дом, пълен с любов и душа, който ще ви научи как да се движите в живота и да си прекарвате чудесно, докато го правите." Кейт Роуз

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: elephantjournal.com

Снимка: elephantjournal.com (дъщерите на Кейт Роуз)

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияНовиниИсторияСпортХранене при...АнкетиОрганизации