Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука От този облак валят капки текила

От този облак валят капки текила

От този облак валят капки текила - изображение

Науката все още не знае как да осигури неограничен източник на чиста енергия или да създаде телефонна батерия, която да издържа повече от един ден. Но, дръжте се здраво, учени създават закрит облак, който произвежда капки дъжд от текила.

Текиленият облак е част от инсталация в художествената галерия Urban Spree в Берлин, създаден от рекламната агенция LAPIZ от името на Борда на директорите на туризма в Мексико. Идеята е, че времето е гадно в Германия през март, така че защо да не се отправим към Мексико на почивка? Звучи добре, нали?

Тя работи с помощта на специализирани овлажнители, които вибрират текила с ултразвукова честота, която се превръща в гъста видима мъгла. След това мъглата се кондензира във вода и пада под формата на дъждовни капки. Те дори позволяват на гостите да пият текиления дъжд безплатно.

По-конвенционалният начин за създаване на мъгла, като изпарение чрез топлина, би предизвикал изпаряването на алкохола, защото той кипи при много по-ниска температура от водата – ето защо това определено не е добра идея.

Някой да иска шот?

Източник: iflscience.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиИсторияХранене при...РецептиСнимкиЛеченияХрани и ястияВидеоСпортАлт. медицинаОрганизацииИзследванияЗдравни проблемиСоциални грижиЕ-тата в хранитеБотаника