Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Обратен ефект: Странният случай на един по - различен модел

Обратен ефект: Странният случай на един по - различен модел

 Обратен ефект: Странният случай на един по - различен модел - изображение

Сара Джуртс е само на 10 години, когато е диагностицирана с рядко заболяване на кожата, наречено “Dermatosparaxis Ehlers-Danlos Syndrome (EDS)” -  нарушение на съединителната тъкан, което възпрепятства способността на организма да произвежда колаген. Само около 1 на 5000 души имат EDS и този синдром е нелечим. Вследствие на това, тя има кожа, която преждевременно старее и младото момиче изглежда много по-голямо, отколкото всъщност е.  Когато разбира за болестта мечтите на Сара да бъде модел се сриват.

модел

Младата жена откровено споделя, че пътят от детството до зрелостта е бил изключително тежък за нея. Сара разказва, че още в ранна детска възраст осъзнава, че не е като другите и се комплексира заради външния си вид. "В гимназията се опитвах да прикрия заболяването си, не исках да говоря за него.Живеех в лъжа“, споделя момичето. Тя носи широки дрехи, за да прикрие увисналата си кожа и е обект на подигравки от  страна на другите. Когато малкото момиче решава да носи по-тесни дрехи, по тялото и веднага се появяват рани. Благодарение на приятелите и роднините Сара успява да се справи с комплексите с течение на времето.

модел

Когато става на 22 години, тя се разделя с приятеля си и решава, че е  време за промяна. Тя се приема такава, каквато е.

Сара е родена в Минесота, но сега живее в Лос Анджелис. Благодарение на своя приятелка тя става модел и в момента основната й задача е да разказва на света за болестта си и да насърчава хората да се борят със собствените си мисли , и да приемат и обичат тялото си. Тя е твърдо решена  да промени установените стереотипи за красотата.

модел

"Кожата беше най-голямото ми несъвършенство. Но сега мисля, че това е най-красивото нещо. Всяко несъвършенство, което имате, е индивидуално за вас и разказва вашата лична история , борбата и пътуването, което сте предприели“ , признава тя.

модел

Към днешна дата Сара е на 26 години и е рекламно лице на проект, който  насърчава несъвършенствата и мотивира жените и мъжете  да превърнат дефекта в ефект.

модел

"Ще се срещнете хора, които ще бъдат изплашени от вас. Запомни: Ти си различен. Другите не знаят как да реагират или как да приемат някой, който не следва тълпата. Аз съм тук, за да ви предложа някои добри съвети как да възвърнете самочувствието си и да изживеете живота си пълноценно ", пише Сара в Инстаграм.

 

 източник: boredpanda.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт