Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Моделът с една вежда, който раздели интернет на две

Моделът с една вежда, който раздели интернет на две

Моделът с една вежда, който раздели интернет на две - изображение

Младият модел София Хаджипантели има една вежда вместо две. Американката е наследила внушителното окосмение над очите от своя баща, който е родом от Република Кипър. София, която има естественo рус цвят на косата, в един момент решава, че трябва да боядиса веждите си в тъмен цвят. Резултатът й допада и тя решава да спре да скубе веждите си.

Това нейно решение води до разделение сред интернет потребителите. Бърз преглед на коментарите, оставени в профила й в Instagram, показва наличието на множество почитатели, които изразяват одобрение спрямо уникалния външен вид на София, и още толкова, които ожесточено критикуват избора й да не оформя веждите си. С цел да премахне стигмата, която неизменно се свързва с прекаленото окосмение на лицето, и да възпее красотата във всичките й форми, младият модел създава онлайн движението #UnibrowMovement.

"Един от най-ранните ми спомени е позирането пред камерата на майка ми, която ми казва накъде да гледам и как да застана. Работата като модел винаги е било нещо естествено за мен, дори като малко дете. Превъртете лентата напред, когато бях на 15 години и за първи път публикуваха снимката ми, която майка ми беше направила, в сайта на италианския Vogue. Тогава все още нямах тъмни вежди или една вежда" - споделя София.

София Хаджипантели

"Предполагам, че сега малко или много съм известна заради моята вежда. Докато растях, родителите ми никога не смятаха външния ми вид за важен" - разказва американката. С възрастта обаче все повече нейни познати и роднини започват да коментират колко е красива, когато я видят. Фокусът върху външния вид не се харесва на София, която чувства, че останалите се интересуват не от постиженията й в училище, а само от физическата й красота.

"Откакто осъзнах промененото отношение към мен, исках да направя всичко възможно, за да оспоря разбирането им и да контролирам начина, по който другите ме виждат. В началото започнах с ексцентрични облекла, а след това започнах да показвам бунтовническата си страна чрез действията си и начина, по който говорех с хората. Тогава спрях да си скубя веждите" - разкрива моделът.

"Интернет кампанията #UnibrowMovement е движение, което не спира да се развива. Използвам хаштаг, защото мисля, че много хора крият неща онлайн, а аз искам движението да вдъхнови останалите да покажат това, което по принцип биха скрили, в мрежата или извън нея", обяснява София.

Младата американка с кипърски произход е горда, че помага на другите хора да са по-сигурни в своята уникалност. Самата тя се чувства некомфортно с това, че разделя интернет потребителите в два лагера - на почитатели и критици. Въпреки нападките, София изпитва гордост от асоциирането й с гъстите вежди, едната вежда или неконвенционалната красота.

Моделът с близо 170,000 последователи в Instagram споделя, че все още изпитва несигурности относно тялото и външния си вид, които тя смята, че не могат да изчезнат напълно. София съветва да не позволяваме на несъвършенствата ни да определят колко ще харесваме самите себе си.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: i-d.vice.com

Още по темата:

5.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиИсторияХранене при...Алт. медицинаЛеченияЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпортПсихологияБотаника