Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Норвегия повече няма да реже дървета!

Норвегия повече няма да реже дървета!

Норвегия повече няма да реже дървета! - изображение

Няма съмнение, че човечеството не може да се справи без дървесина. Този материал се използва за направата на хиляди продукти, както и за отопление. За съжаление много от тези продукти, независимо дали става въпрос за дървени мебели или печени стоки с палмова мазнина, са виновни за мащабното обезлесяване на тропическите гори. Най-засегнати са горите на Аржентина, Боливия, Бразилия, Парагвай, Индонезия, Малайзия и Папуа Нова Гвиния. Тези смаляващи се гори, които някога са били хабитат за стотици животински и растителни видове, днес са история.

В ситуация като тази новините, които ще ви съобщим са истинско облекчение и носят неизмерима радост на природозащитниците: норвежкото правителство няма да купува продукти, които са свързани с тропическото обезлесяване. Това означава, че парламентът вече няма да сключва договори с никоя компания, която реже дървета и унищожава гори.

През последните няколко години голям брой компании решиха да спрат снабдяването със стоки, свързани с обезлесяването на дъждовните гори. Въпреки това досега норвежкото правителство не се беше изказало по въпроса.

Но най-сетне го направи! Норвегия е първата страна в света, която ще следва политика на нулево обезлесяване. Вече всички продукти, които страната произвежда, ще трябва да отговарят на строги изисквания.

Норвежците призовават и други държави да направят същото и по-специално Великобритания и Германия.

Все пак милиони хора по света зависят от горите и запазването на „белите дробове“ на планетата е отговорност на всички народи по света. За щастие, Норвегия направи първата крачка в правилната посока. 

източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовини