Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Никакви мъже и много овесена каша – щастието според една 109-годишна шотландка

Никакви мъже и много овесена каша – щастието според една 109-годишна шотландка

Никакви мъже и много овесена каша – щастието според една 109-годишна шотландка - изображение

Джеси Галан от Шотландия навършва на 2 януари 109 години. За съжаление само два месеца по-късно тя си отива от този свят, но възрастната жена оставя завещание - рецепта за щастлив и дълготраен живот, върху която си струва да се замислим. Възрастната дама никога не се е омъжвала и е на мнение, че именно мъжете са една от причините тя да живее толкова дълго време.

"Моята тайна за дълголетие е проста – да стоя далеч от мъжете. Те създават много повече проблеми, отколкото е необходимо", казва Галан.

Всяка сутрин Джеси закусва топла овесена каша и прави упражнения. Тя не пропуска и ежедневната си разходка, срещите с приятели, слушането на музика.

възрастна жена

Галан е един от най-старите хора в Шотландия. Тя работи усилено от 13-годишна възраст и рядко е имала възможността да си почива.

"Родена съм в двуетажна селска къща в Абърдийншър и напуснах дома на 13 години, за да стана доячка на крави. Винаги съм работила на места, където хората са се отнасяли страхотно с мен. Но истината е, че днешният свят е много различен от времето, в което съм израснала", разкрива тя.

две възрастни дами

"Джеси бе прекрасна жена. Тя имаше най-добра приятелка тук и двете бяха неотлъчно заедно", споделя   служител от старческия дом, в който Джеси почива.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: telegraph.co.uk; dailymail.co.uk; curiousmindmagazine.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицина