Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Овесена каша и екологично чиста храна – тайната на най-дълголетното семейство в света

Овесена каша и екологично чиста храна – тайната на най-дълголетното семейство в света

Овесена каша и екологично чиста храна – тайната на най-дълголетното семейство в света - изображение

С обща възраст 1075г. и 13 наследници, фамилия става най-дълголетната в цял свят, записана в рекордите на Гинес. Братята и сестрите, родени в Каунти Арма, още от раждането си се хранят с пресни плодове, зеленчуци и хубаво месо. Именно в хранителния режим се крие и тайната на дълголетието им. В семейството има традиция, която се спазва стриктно - засаждат се различни култури, отглеждат се кокошки, прасета и други животни.

"Никога не консумираме преработени храни, а ядем само това, което ни дава природата и не употребяваме алкохол", споделят членовете на семейството.

Има обаче една храна, която според фамилията е символ на тяхното дълголетие и това е овесената каша, кяото те консумират не само сутрин. Според специалисти разковничето се крие в това, че кашата понижава холестерола и кръвното налягане.

овесена каша

"Традицията на нашия баща се спазва и до ден днешен. Преди да заспим ние ядем няколко топли хапки овесена каша. Всяка вечер консумираме сварени овесени ядки с мляко и сладко от ябълки, около 22 часа и сутрин в 7 сутринта", разкрива Джо Донли – 72-годишният ( и най-младият) член на голямата фамилия.

"Всички сме толкова здрави, колкото когато бяхме на 50, 60 години, а някои от нас дори на 20 години", казва Морийн в документален филм на Би Би Си. 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: hindustantimes.com; thisisinsider.com

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниЗдравни съветиИсторияАлт. медицина