Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Невена Коканова: Аз съм артистка, животът е моето хоби

Невена Коканова: Аз съм артистка, животът е моето хоби

Невена Коканова: Аз съм артистка, животът е моето хоби - изображение

Ако беше жива на 12 декември "първата дама на българското кино" – Невена Коканова щеше да навърши 80 години. Красота, нежност и неподправена харизма – така може да опишем една от най-обичаните актриси на България, която през 2000 година губи битката с рака. Но тя остава завинаги в сърцата ни със своите над 50 емблематични роли в киното - Ирина в "Тютюн", Лиза от "Крадецът на праскови", Ана от "Карамбол" и много други. Обичана от почитателите и от своята гилдия, родената в Дупница актриса, остава земната и усмихната "Ечка", както я наричат най-близките й.

Още на 18-годишна възраст тя започва кариерата си като стажант-актриса в Ямболския драматичен театър. Макар и без да е завършила актьорско майсторство тя е надарена от природата с талант, който и носи множество награди през творческия й път, не само в киното, но в театъра.

Въпреки  бурната й любовна история със сръбския актьор Раде Маркович ( с когото си партнира в "Крадецът на праскови", Коканова споделя живота си с известния български режисьор Любомир Шарланджиев. Последният й пристан е с. Иглика в Еленския Балкан, където тя избира да линее тихо и достойно.

Нека почерпим малко мъдрост с някои от най - запомнящите се цитати на вечната и неповторима Невена Коканова.

цитат

цитат

цитат

цитат

цитат

цитат

цитат

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: Уикипедия

Снимка: webstage.bg

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимки