Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Наръчник за оцеляване на работещи родители

Наръчник за оцеляване на работещи родители

Наръчник за оцеляване на работещи родители - изображение

Да бъдете родители е достатъчно трудно, но да бъдете работещи родители се оказва дори по-тежко. Ще трябва да промените доста неща в начина си на живот, за да съумеете да се справите с всичко. За целта обаче си има няколко основни подхода, с които ще бъдете блестящи както вкъщи, така и в работа.

Уравновесете баланса между професионален и личен живот

Тази фраза е всеизвестна, но истинската нужда от смисъла, който носи, идва едва когато станете майки. Да уточните ситуацията пред работодателя си, както и да бъдете открити относно нуждите, които ще имате, ще направи промяната Ви в работещ родител много по-лесна. 

Приемете, че ще трябва да бъдете гъвкави

Децата вероятно ще се разболяват, ще има събирания, родителски срещи и цяла плеяда от събития, на които ще трябва да присъствате. Затова гъвкавият работен график ще продължи доста дълго. Важно е да подбирате добре времето и мястото си за работа, за да бъдете възможно най-продуктивни.

Уважавайте шефовете си, за да уважават и те Вас

Изградете връзка с началниците си, основана върху взаимно уважение. Ако докажете, че успешно можете да управлявате личното си време и да съумявате да сте ефективни за работа, то нуждите Ви като работещ родител ще бъдат подпомагани и от тяхна страна.

Използвайте новите си умения

Родителят, връщащ се от майчинство, няма натрупани само безсънни нощи и тичания до детски градини. Най-доброто, което носи със себе си, всъщност е страхотна организация и обострен фокус върху приоритизирането.

Вкарвайки новоизградените умения в професионален план, ще се превърнете в изключително ценен кадър.

Не се претоварвай излишно

С еволюирането на технологиите се развиват с висока скорост и всички бизнес сектори, както и отделните им сегменти, стратегии и пр. За един работник, липсвал няколко месеца, а може би дори години, завръщането на работа може да се окаже трудно.

В такива случаи не разчитайте само на себе си. Не се страхувайте да попитате за помощ от колегите. Отделете си достатъчно време, за да се синхронизирате с работния процес, без да се напрягате излишно и да си давате невъзможни срокове.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: baby-chick.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСоциални грижиСнимкиИсторияНовиниСпортАнкетиХранене при...ТестовеФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаЛечения