Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Най-необичайните фестивали в Азия

Най-необичайните фестивали в Азия

Най-необичайните фестивали в Азия - изображение

Азия е магическо място, което предоставя възможността на любопитния пътешественик да изживее необикновени моменти и да се запознае с местните традиции и хора. Най-големият и най-гъсто населеният континент предлага разнообразие от култури, религии и националности.

Едни от най-странните азиатски практики са фестивалите, които се провеждат там. Вместо да организират музикални събития, хората от другата страна на света предпочитат да правят нещата по различен начин. Те заменят филмите и бирата, за да честват плачещи бебета, трупове и голотата. И не, не се шегуваме - всички те съществуват и може да ги посетите, ако искате да ги видите с очите си.

Фестивалът на плачещите бебета

Сумо боец с разплакано бебе

На света не съществуват много гледки по-абсурдни от фестивала "Накизумо" в Япония, по време на който огромни сумо бойци вземат участие в състезание за разплакване на бебета. Пред погледите на стотици хиляди зрители те се опитват да накарат малките деца да заплачат, като използват странни тактики като издаването на странни звуци и правенето на смешни физиономии. Сумо бойците понякога използват маски, гъделичкат бебетата или викат "Наки! Наки! Наки!" – "Плачи! Плачи! Плачи!". Сигурно се питате какъв е смисълът от всичко това? Самият фестивал се приема от японците като пречистващо преживяване за бебетата и се смята, че носи здраве на участниците.

Фестивалът, по време на който се изравят трупове на роднините

Фестивалът Ма'нене

На всеки три години на индонезийския остров Сулавеси честват фестивала "Ма’нене", който се изразява в изравянето на тела от гробовете. За местните това е начин да отпразнуват живота. Те изравят техните роднини, след което ги обличат в любимите им дрехи, за да покажат уважението си към мъртвите. Колкото и да е трудно да се повярва, фестивалът, който наподобява постапокалиптичен зомби филм, е нещо нормално за жителите на остров Сулавеси.

Фестивалът, на който хората благодарят на кучетата си

Три кучета на фестивала Тихар

Всички обичаме четириногите си приятели, така че въпросът е защо нямаме фестивал като този на непалците? Продължаващото 5 дни събитие, носещо името "Тихар", чества триумфа на светлината, доброто и знанието над злото, като вторият ден на празненството е посветен на отдаване на благодарност на кучетата, които се смятат за предвестници на бога на смъртта Ямарадж. Всички малки кученца се окичват с гирлянди, предоставя им се угощение и на главите им се поставя свещения знак тилак.

Ако искате да прочетете малко повече за интересния обичай, прочетете ТУК.

Фестивалът на гладните духове

Фестивалът на гладните духове

В Югоизточна Азия 15-тият ден от седмия месец на лунния календар е моментът, в който починалите роднини излизат от подземното царство, за да може техните потомци да им отдадат почит. Хората смятат, че духовете може да са ядосани или гладни, затова се изгарят неща като храна, пари и дори луксозни вещи, за да се задоволят желанията на мъртвите. В последно време дори се горят дизайнерски чанти и айфони, приемащи функцията на дарения за недоволните духове.

Фестивалът на голотата

Фестивалът Хадака Матсури

Представяме ви още един чудат 500-годишен японски фестивал – "Хадака Матсури" или фестивалът на голотата. По време на събитието свещеник хвърля "късметлийска палка" в тълпа, съставена от мъже само по препаски. Полуголите мъже се борят, за да достигнат "късметлийската палка" и след това да я хвърлят в дървена кутия. За тези, които успеят да завършат успешно начинанието, следващата година ще е изпълнена с щастие и сполука.

Ако искате да научите за още странни фестивали не само в Азия, прочетете другата ни статия ТУК!

По статията работи: Нора Маркова
Източник: vt.co
Снимки: travelandleisure.com; telegraph.co.uk; dailymail.co.uk; thechairmansbao.com; destinationsmagazine.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияНовиниСоциални грижиРецепти