Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Музей в Париж отвори врати за нудисти

Музей в Париж отвори врати за нудисти

Музей в Париж отвори врати за нудисти - изображение

Музей в Париж стана първият в града, който приветства нудистите чрез един необичаен проект.

Музеят за съвременно изкуство "Palais de Tokyo", разположен в 16-ти район в близост до Трокадеро, бе посетен от близо 160 нудисти. Те имаха възможността да се разхождат сред музея чисто голи еднократно. 

За да се избегнат неприятни ситуации, те обикалят музея преди часа, който отваря врати за редовните посетители. Нудистите оставят дрехите си в специален гардероб, след което гид ги развежда сред произведенията на изкуството. Да, определено голотата не е само върху платната на художниците, а и сред тях.

"Културата е част от нашето ежедневие и това е невероятна възможност. Манталитетът днес е друг. Нудистите отхвърлят пречки и табута, които ги спираха досега. Голотата е естествена за тях", споделя Жулиен Пенегри от Парижката асоциация на нудистите.

нудисти в Париж

През изминалите години във френската столица се наблюдава все по-силно влияние на нудистката вълна. Миналата година бе открита зона в един от градските паркове, в които посетителите могат да се пекат без дрехи. Има над 2,6 милиона нудисти, живеещи във Франция, като 88 000 от тях живеят в Париж.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: independent.co.uk; reuters.com

Снимки: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиЛюбопитноРецептиСнимкиИстория