Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Тримесечно куче ще надушва вредители в музей за изящни изкуства

Тримесечно куче ще надушва вредители в музей за изящни изкуства

Тримесечно куче ще надушва вредители в музей за изящни изкуства - изображение

Чували сме за кучета, които надушват наркотици или дори бомби. Но четириноги, които подушват насекоми и молци? Да, изглежда и те също са част от работните ангажименти на кучета.

Музеят за изящни изкуства в Бостън вече си има нов служител - тримесечното куче Райли от породата Ваймаранер. Неговата работа е изключително отговорна – четириногото ще помага в търсенето на буболечки, молци и други вредители, които се крият сред музейните експонати. Неслучайно Райли е избран за позицията. 

Тримесечно куче ще надушва вредители в музей за изящни изкуства

"Тази порода кучета са невероятно умни и имат силно усещане за миризма", заявява Ники Луонго, директор на музейния отдел по сигурността.

Малкият сладур все още е на изпитателен срок. Той свиква с новото си работно място, но му предстои една година обучение. Четириногото вече е любимец на служителите на музея, а посетителите го обожават.

Директорът на институцията споделя, че проблемът с нашествието на насекомите е сериозен. Дори вече има изготвени специални протоколи за действие при потенциално нашествие.

Райли ще надушва вредителите в часовете, в които няма посетители в музея. Кучето няма да живее там. Ники Луонго ще бъде стопанин на малкия Райли.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: abcnews.go.com; businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияВидеоНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина