Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Митове, които съжаляваме да видим разбити

Митове, които съжаляваме да видим разбити

Митове, които съжаляваме да видим разбити - изображение

След 14 сезона на тежки телесни повреди в името на науката, предаването Ловци на митове (Mythbusters) сложи своя край през 2016 г. От 2003 г. насам Адам, Джейми и останалата част от екипа разбиват научни слухове и взривят разни неща, вдъхновявайки поколения деца да обичат науката. Но, колкото и полезно да е всичкото това разбулване на митове, има все пак някои неща, за които съжаляваме, че знаем истината. Нека видим кои са те:

Можем да потънем в плаващи пясъци

Напълно унищожавайки чудесния мит от класическите филми, Адам и Джейми правят тест, за да установят дали можем наистина да се удавим в плаващи пясъци. Те откриват, че пясъкът е всъщност по-плътен от водата и всеки, който някога е загинал в плаващи пясъци, вероятно го е направил, заради дехидратация.

Ако изпуснем пени от Емпайър Стейт Билдинг, можем да убием човек

Още в четвъртия епизод момчетата разбиват мита, че някой може да пусне пени от върха на Емпайър Стейт Билдинг и да убие човек, тъй като то пътува с терминална скорост от 100 км в час - т.е. сякаш стреляте с пушка.

Правилото за 5-те секунди

Развенчаването на този мит наистина разби сърцата на непохватните хора по целия цвят. Като поддръжници на правилото запетте секунди, наистина смятаме, че е ужасно,  количеството време, което храната прекарва на пода, да няма отношение към това на микробите, които поема.

Можете да свалите шапката на каубой, без да го застреляте

Жалко за феновете на каубойските филми, но не можем да отстреляме втрани шапка от главата на каубой само с пистолет. Всъщност, ще трябва да използваме пушка, за да накараме шапката да излети от главата му, но по това време той ще бъде предимно мъртъв.

Хората могат да се подхлъзват на бананова кора

Ако планирате да пресъздадете Марио Карт с приятелите си, забравете за бананите. Макар че са хлъзгави, това не е достатъчно, за да предизвика падане, както е във филмите на Джери Люис.

Съществува честота, която може да накара хората да се изпуснат в гащите си

Въпреки че изпитва известен дискомфорт в гърдите си, след като е подложен на множество нискочестотни тонове, Адам не губи контрол над червата си. Този развенчан мит напълно проваля някои подли планове по света, сигурни сме.

Възможно е да направите "магически куршум" от лед

За съжаление на всички необучени бъдещи убийци наоколо, няма начин да създадете куршум от лед и да застреляте някого с него, за да унищожите всички доказателства. Куршумът ще се разтопи още преди да напусне барела.

Лесно е да вземете бонбон от бебе

Съжаляваме за всички, които някога са имали подобни планове, но според изчисленията на Адам и Джейми, всъщност е по-трудно да вземете бонбон от бебе, отколкото да го откраднете от магазин за хранителни стоки.

Йодел пеенето може да предизвика лавина

Тази информация е невероятно депресираща, тъй като това е мечта на много аматьори в йодел пеенето, но то не може да предизвика лавина. ;)

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: ranker.com

Снимки: пак там; vulture.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съвети