Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Магнетичната сила на нарцисистите

Магнетичната сила на нарцисистите

Магнетичната сила на нарцисистите - изображение

Истината е, че всеки човек в даден етап от живота си има някакъв тип взаимоотношения с нарцисист. Те са егоцентрични, манипулативни, жадни за внимание и предизвикват в околните само негативни емоции. Въпреки това науката твърди, че хората се чувстват много по-привлечени от нарцисистите, отколкото към друг тип личности. Но нека разберем защо е толкова влиятелна магнетичната сила на нарцисистите.

ТЕ ИМАТ ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ

Всичко се свежда до възприятието на човек. В интересното проучване на психолога Миранда Джакомин се оказва, че хората намират нарцисистите за по-атрактивни, защото самите те имат висока оценка за себе си и излъчват увереност.

Тяхната най-висша цел е да направят грандиозно впечатление за себе сред околните. Съзнателно или не, мотото в живота им е "Нека хората ми се възхищават. Затова и изглеждат толкова уверени в себе си и впечатляват лесно околните. Те просто живеят за това някой да ги харесва.

ПРАВЯТ СТРАХОТНО ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ

Това вече е и причината, поради която хората, след като са се впечатлили от нарцисиста, искат да създадат някакви отношения с него. Желанието обаче е изцяло повлияно от харизмата и позитивната енергия, която лъха от тях. Те правят всичко, за да ви впечатлят. Винаги имат интересни теми, които да повдигнат, знаят кога и какво да кажат, а предварително заучените им шеги винаги ще ви разсмеят.

Е, как да не поискате да сте приятели с такъв човек.

УМЕЯТ ДА ПРЕДСТАВЯТ СЕБЕ СИ

Нарцисистите са като брокери. Знаят как да представят себе си в най-добрата светлина и да ви накарат да се влюбите в тях, преди да сте се усетили. Те няма да спрат да издигат себе си в култ, когато се уверят, че вече ги харесвате. Ще продължават да доказват колко са страхотни, за да може в очите на околните да няма и капка съмнение за тяхното величие.

Почти невъзможно е да се усетите, че те завъртат темите винаги към себе си. Но колкото и време да ви отнеме, все някога ще забележите, че нарцисиста винаги иска да издига себе си в пиедестал, дори в най-ежедневните и битови ситуации.

ЗНАЯТ КАК ДА МАНИПУЛИРАТ

Това важи с особена сила, когато става въпрос за връзки и романтични отношения. Нарцисистите гледат на любовните отношения като на игра.

Те обичат да бъдат обвързани. Все пак, когато са във връзка, ще имат винаги човек, който да им се възхищава и да ги издига в пиедестал. Но чувствата, които нарцисистите влагат със сигурност не са със същия интензитет като на своя партньор. Затова и веднага, когато им омръзне, зарязват всеки и си търсят нов човек, който да ги боготвори.

Друго характерно за романтичните отношения на нарцисистите е това, че те винаги си избират половинка с по-ниско самочувствие, който да потискат и да манипулират. Да бъдеш във връзка с подобен човек може да се окаже доста болезнено.

Но дори и приятелството с нарцисиста се оказва твърде трудоемко. Затова следващия път, когато видите изключително харизматична, опияняваща и интелигентна личност, гледайте на нея с едно наум.

Редактор: Милена Минчева

Източник: ideapod.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитно