Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Леонарда Чанчули: Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове

Леонарда Чанчули: Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове

Леонарда Чанчули: Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове - изображение

Леонарда Чанчули е грижовна майка, която е готова на всичко, за да защити своите 4 деца. След предсказание от Дева Мария тя започва да принася хора в жертва, защото вярва, че по-този начин децата и ще бъдат в безопасност. Ние ще ви разкажем нейната история, а оставаме на вас да  си направите изводите. За нея могат да се кажат  и изпишат много неща, но никой не би могъл да я обвини в две неща: че е перфектна майка ( и то каква) и че е прахосник ( по-надолу ще разберете какво имаме предвид).

Леонарда

Леонарда Чанчули е родена през 1893 година. В ранна детска възраст тя прави два неуспешни опита за самоубийство. Жени се за Рафаеле Пансарди, но родителите и не одобряват този брак. Затова нейната майка я проклина. Леонарда и Рафаеле се местят да живеят в Кореджо след като губят дома и имуществото си при земетресение. В новия град те отварят малък магазин, а младата италианка е обект на интерес,, от страна на дамите в градчето. Всички гледат на нея като сватовница, гадателка и поетеса. Тя забременява цели 17 пъти, а 10 от децата и умират съвсем малки.  Различни врачки и гледачки и предвещават, че всичките деца, които роди ще загинат. Болезненият страх, че ще ги изгуби я принуждава да посегне към брадвата. Буквално. През целия си живот тя се стреми и косъм да не падна от главата на децата и, но цената, която трябва да плати, за да ги закриля е отнемането на човешки живот. Поне така разсъждава тя.

жена

През 1939 г. нейният първороден син Джузепе е призован да се включи в армията, за да се сражава по време на Втората световна война. Тревогите на майчиното сърце вземат превес и майката изпада в истерия, че детето и ще замине. Тя започва да прилага окултни техники и методи, за да задържи сина си. Леонарда получава неочаквано прозрение от Дева Мария, което гласи: „Ако друг заеме мястото на сина ти в отвъдното, това ще уравновеси  баланса на нещата и Джузепе ще остане при теб“.

Леонарда

Нейните редовни клиенти са перфектните жертви. Тя избира три жени - Фаустина Стети, Франческа Соави и Вирджиния Кациопо, с които действа по една и съща схема. Обещава им, че ще им помогне за различни неща, а след това ги примамва и ги накълцва с брадва и прибира останките им в килера. Изглежда креативността и се засилва, защото тя решава да използва останките от труповете и си прави сапун.  Все пак, хората казват: „Пести, за да имаш!“.  Но въображението и се издига до нови висоти. Тя прибавя малко от изсушената и стрита на прах кръв в сместа от брашно, захар, шоколад, мляко и яйца, която използва за направата на своите хрупкави кексчета. Сладките изкушения тя сервира на съпруга си и гости на семейството, които не могат да спрат да я хвалят за кулинарните и умения.

жертви

При последната и жертва има свидетели и така полицията залавя Леонарда, която си признава всичките убийства, защото се страхува, че ако излъже жертвоприношенията и ще бъдат напразни и децата и ще пострадат. По време на съдебния процес през 1946 г. тя  разкрива подробности за своите убийства като дори коригира адвокатите.

съдебен процес

Сапунджийката от Кореджо е осъдена на 30 г. затвор и 3 години в болница за психично болни. В лудницата тя получава тежък кръвоизлив и умира през 1970г. Докато е зад решетките, тя пише мемоарите си, в които тя детайлно описва престъпленията си. Убийствата и  са вдъхновили пиеси и филми. Някои от вещите и ( сред които и тенджерата, в която прави сапуна като използва останките от жертвите си)  са изложени в Музея по криминология в Рим.

тенджера

източник: the-line-up.com; 

снимки: onedio.co; murderpedia.org

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияПсихологияНовини