Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Лелите - важна част от развитието на детето

Лелите - важна част от развитието на детето

Лелите - важна част от развитието на детето - изображение

Лелите играят уникална роля в детското развитие.

Модерните семейства са с тенденцията да бъдат с по-сложна конфигурация. Затова и лелите неоспоримо са започнали да играят активна роля във възпитанието на децата. Те не са просто близки роднини. Те са като втора майка, приятелка или дори учителка на малчуганите. Точно тези жени дават една необикновена любов на своите племенници.

Родителите учат и възпитават децата, бабите и дядовците ги глезят, а лелите – всичко взето заедно.

А ето и какво прави лелите толкова специални.

Показват и друга страна на живота

Те могат да изкажат мнение, което е различно от това на родителите. Могат да помогнат със съвет на племенниците си по възможно най-милия възможен начин, но все така назидателно като настойник.

Не пропускат празници

Лелите са винаги насреща, когато става въпрос за рождени дни, дипломиране и всички други важни събития на племенниците си. Не биха пропуснали празник, независимо какво имат като ангажимент. Освен това, лелите обожават да купуват вълнуващи, но и полезни подаръци, защото глезенето понякога може и да бъде забавно.

Виждат се с децата при първа възможност

Много често лелите имат късмета да споделят общи хобита с племенниците си. Те могат да водят децата в различни музеи, концерти и фестивали, ако са по-големи. А за по-малките са винаги готови за игра в парка.

Раздават любов

Лелите винаги са готови да раздават прегръдки и целувки. Гушкането с племенниците винаги е забавно и усилва значително връзката им.

Приятелско отношение

Всеки път, когато децата имат нужда да споделят нещо с възрастен, но се притесняват от родителския упрек, те ще тичат към лелите си. А те, от своя страна, са готови да изслушат всичко и да помогнат, доколкото могат. А най-добрата част от това е, че знаят как да пазят тайна.

Учат на ценности

Лелите понякога влизат и в ролята на родители. Те учат на ценности и морал. Помагат на децата да разбират кое е правилно и кое грешно. А да виждат как хлапетата растат и се развиват е най-ценното в живота на една леля.

Остават добронамерени, въпреки лошото поведение на децата

Основният начин, по който се държат с племенниците си, е мил, деликатен и тактичен. Независимо колко лошо са се държали хлапетата, те ще ги приютят в прегръдката си и ще им обяснят защо не е правилно поведението им.

Сега може би вече ви е ясно защо лелите играят толкова важна роля в развитието на децата. Те правят живота им по-добър и по-светъл. И винаги са насреща със своята всеотдайна любов.

Редактор: Милена Минчева

Източник: iheartintelligence.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиИнтервютаОрганизацииОбразованиеСоциални грижиНовиниНормативни актовеТестовеВидеоРецептиИсторияСпециалистиСпортХранене при...АнкетиАлт. медицинаЗаведенияИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника