Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Легендата за Мърси Браун: вампирът от Ню Ингланд

Легендата за Мърси Браун: вампирът от Ню Ингланд

Легендата за Мърси Браун: вампирът от Ню Ингланд - изображение

През XIX век в Ню Ингланд избухнало огнище на туберкулоза, което обхванало Роуд Айлънд и други части на страната.

Наречено е Вампирската паника на Ню Ингланд и най-известният случай е на семейство Браун и 19-годишната им дъщеря Мърси Браун. Т. нар. вампирски инцидент с Мърси Браун се случил през 1982 г., когато Мърси починала от заболяването.

По време на паниката семейство Браун живеело в малкия град Екзитър в Роуд Айлънд. Джордж и Мери Браун били уважавани фермери и в обществото не съществували никакви подозрения, че са нещо различно от едно нормално семейство.

Необичайният случай започнал със смъртта на Мери Браун през 1883 г., след което през 1888 г. най-голямата им дъщеря Мари Олив починала от същото заболяване. След тяхната смърт през 1890 г. техният син Едуин също се разболял и баща им направил всичко възможно, за да го спаси. Междувременно Мърси починала от туберкулоза през януари 1892 г.

Уплашени от ужасяващите симптоми на заболяването, местните започнали да вярват, че болестта е причинена от нещо свръхестествено – вампири. Те стигнали до заключението, че един от демоните живеел в един от гробовете на семейство Браун. Всички решили, че Мърси Браун е вампир, който отнема живота на цялото семейство.

Сутринта на 17 март 1892 г. телата на майка й и сестра й били ексхумирани и хората заключили, че нито една от тях не е вампир, защото били толкова разложени, колкото се очаквало. Но когато извадили тялото на Мърси, то се оказало в перфектно състояние.

То не било започнало да се разлага и не било в същата позиция, както при полагането в гроба. В сърцето й, което веднага било изкопчено от гърдите й и изгорено на една скала, открили прясна кръв. Останките от сърцето й били смесени с вода и сместа била дадена на Едуин, за да я изпие. Баща му се надявал, че прахът на "вампирското сърце" може да го излекува. Ритуалът не подействал и Едуин починал след два месеца.

Тялото на Мърси Браун било положено в ковчег над земята през зимата и много съвременни учени са убедени, че то било в перфектно състояние заради ниските температури.

Въпреки това никой все още не е способен да даде обяснение за променената му позиция. След като било осквернено, тялото на Мърси било погребано в гробището Честнът хил зад баптистката църква в Екзитър. Легендата за Мърси Браун се разказва и до днес.

източник: thevintagenews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл