Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Критика и рецензии за новия филмов хит – "Кутия за птици"

Критика и рецензии за новия филмов хит – "Кутия за птици"

Критика и рецензии за новия филмов хит – "Кутия за птици" - изображение

"Кутия за птици" е достоен трилър, осъществен благодарение на отличителната актьорска игра на Сандра Бълок. Постапокалиптичният филм бе пуснат още на 21 декември, а коментарите на критиците все още са твърде спорни. Проектът е базиран върху романа на Джош Малерман от 2014 г. и носи дословно първоначалното си име.

Сюжетът е воден от героинята Малъри (Сандра Бълок), която се опитва да спаси себе си след глобалното разпространение на свръхестествени същества, които подтикват всеки, който ги види, да се самоубива. И докато Малъри, придружена от две деца, се опитва да стигне до мистериозно място, където може би ще намери сигурност, резки ретроспекции разкриват предисторията на нейния живот.

Засега "Кутия за птици" държи около 68% рейтинг от страна на критиците в Rotten Tomatoes, което не е особено висок резултат за толкова чакан от зрителите филм. Някои рецензенти не одобряват неусъвършенстваните характеристики на героите, както и хаотичното представяне на фабулата. Други пък истински оценяват зловещите настроения, които карат кожата на човек да настъхне.

Най-внушително може би е това, че злите същества така и не се разкриват, което поставя зрителите в ролята на съавтори на сценария. Всеки човек, който гледа филма, сам изгражда представата си за тях, черпейки от своите собствени представи за страшно и зловещо. А това до голяма степен допълва същинските функции на злодеите от филма.

Но нека не издаваме повече от сюжета за тези, които още не са успели да се насладят на най-новия филм на Бълок. Но за да прецените дали си заслужава гледането, прочетете следните мнения на едни от най-авторитетните критици в светоовен мащаб. Някои намират "Кутия за птици" за не особено впечатляващ и изключително слаб в изграждането на персонажите филм. Други пък са впечатлени от сценария и актьорската игра на Сандра Бълок. А ето и най-описателните.

„Актьорите са добри, но проблемът е, че е трудно да се съсредоточиш върху интеракцията на персонажите във филма, защото всичко, което правят, е безсмислено.“

Мик Ласел, San Francisco Chronicle

 

"Единственият шок във филма е, че Сандра Бълок е в главната роля, а тя може повече."

Рекс Рийд, Observer

 

"Кутия за птици" постигна успеха да бъде солиден трилър, но наистина имаше доста по-голям потенциал."

Мат Хъдсън, What I Watched Tonight

 

"С препратки от "Пътят" и "Нито звук", както и от всеки зомби филм, този трилър на Netflix е приемливо мрачен, но твърде муден."

Тим Гриърсън, Screen International

 

"Изпълнението на Бълок е най-интересната част от този твърде обикновен филм."

Анни Броди, What She Said

 

"Сандра Бълок господства над екрана на фона на този колебливо страшен, постапокалиптичен, ужас, в който извънземни ще те убият, ако ги погледнеш. Затова по-добре дръж очите си затворени."

Питър Травърс, Rolling Stone

Редактор: Милена Минчева

Източници: thisisinsider.com; uproxx.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт