Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Как се женят кралските особи в 10 страни по света – част 2

Как се женят кралските особи в 10 страни по света – част 2

Как се женят кралските особи в 10 страни по света – част 2  - изображение

Вече имаме дата за новата кралска сватба – 19 май, а приготовленията текат с пълна сила. Подобна церемония трябва да бъде изпипана до последния детайл, защото на нея се очаква да присъстват видни кралски особи. Но Великобритания не е единствената страна на монарси и затова решихме да сравним начина по който изглеждат кралските сватби в различните страни. Разберете с нас!

Белгия: Сватбата на Принц Амедео и Елизабета Мария Росбох фон Волкенщайн

сватба в Белгия

Сватбената церемония на племенника на краля на Белгия и италианската аристократка се състоя в античния квартал Трастевере в една от най-старите италиански църкви. Двамата бяха благословени от папата във Ватикана малко преди официално да обявят годежа си през февруари.

Бутан: Сватбата на крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук и Джетсун Пема

сватба в Бутан

Сватбената церемония на краля на Бутан и неговата любима се проведе според будистката традиция в крепостния будистки манастир Punakha Dzong (което означава "дворец на голямото щастие"). Цялата страна празнува сватбата, а във всеки град се организира тридневен фестивал в чест на младоженците.

Швеция: Сватбата на принцеса Виктория и Даниел Уестлинг

сватба в Швеция

Сватбата на принцеса Виктория и нейният личен фитнес треньор бе толкова луксозна и пищна, че медиите я нарекоха "най-голямата кралска сватба след брака между принц Чарлз и Даяна Спенсър". Много шведи останаха недоволни от големите разходи, но все пак булката бе с воал, с който шведските принцеси се омъжват от 150 години.

Йордания: Сватбата на принц Али бин ал -Хюсеин и Рим Брахими

сватба в Йордания

Сватбената церемония на краля на Бутан се проведе в къщата на полубрата на младоженеца – крал Абдула II. Любимата на принца е бивша журналистка на CNN и дъщеря на представител на ООН.

Австрия: Сватбата на ерцхерцог Кристоф и Аделаида Драпе-Фриш

сватба в Австрия

Сватбата на ерцхерцога и дъщерята на дипломата се проведе във Франция, родната страна на булката Аделаида. Гражданската церемония бе доста скромна. На нея присъстваха едва 40 гости.

Вижте първата част на статията ТУК

Източник: brightside.me

По статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиСпортЛюбопитно