Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как са пътували бебетата в самолетите през 50-те години на миналия век?

Как са пътували бебетата в самолетите през 50-те години на миналия век?

Как са пътували бебетата в самолетите през 50-те години на миналия век? - изображение

В наши дни все още продължават да се водят разгорещени дебати относно бебетата на борда на самолетите и дали родителите трябва да раздават бонбони и сладкиши на останалите пътници в самолета. Въпреки това едно нещо е сигурно – авиолиниите винаги се опитват да направят пътуването на всеки пътник възможно най-хубаво и приятно, включително и на бебетата.

Тези три редки снимки от 1953 г. доказват, че опитите да се подобри принудителния престой на бебетата в самолета включвали някои доста интересни инженерни решения.

Бебе в самолет

Снимките, които могат да се видят на официалната страница на презокеанската британска авиолиния British Overseas Airways Corporation, доказват, че удобството и комфортът на пътника винаги са на първо място, особено когато става въпрос за пътуване на далги разстояния. Тези въздушни легълца се закачали за багажното отделение, което позволявало на малките сладурчета да спят удобно и безопасно по време на път. Леглата били така конструирани, че да не позволят на бебето да се претърколи на пътеката между седалките. Разбира се, по време на излитане и кацане, детето трябвало да бъде държано от родителя или придружителя. Тази практика продължава и в наши дни.

Бебе в самолет

Въпреки че днешните авиолинии предлагат подобни бебешки легла, повечето от тях се прикрепят към преградата.

Може би трябва да спрем да се оплакваме от бебетата и шума, който вдигат по време на полет и да се опитаме да измислим нови начини за подобряване на престоя им в самолета.

източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноИсторияХранене при...ОрганизацииНовиниПсихологияТестовеАлт. медицинаСоциални грижиКлинични пътекиФизиологияСпортНормативни актовеБотаникаСпециалистиЛеченияПроизводители