Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как са изглеждали в действителност някои исторически личности

Как са изглеждали в действителност някои исторически личности

Как са изглеждали в действителност някои исторически личности - изображение

Чудили ли сте се някога колко се доближават образите на героите, изиграни от актьори в холивудски продукции, до реално съществувалите исторически фигури? Понякога и най-малкият детайл е от значение и може напълно да промени впечатлението, което създава съответният герой или да го превърне в напълно друг човек.

Признаваме, че режисьорите понякога имат проблеми с точното предаване на външния вид на историческата личност, поради простия факт, че не разполагаме с нейни изображения. Друг път не е важна толкова външността на актьора, колкото майсторското предаване на целия образ и харизма на съответната историческа личност.

Ксеркс I във филма "300"

Историческият портрет на персийския владетел Ксеркс I е доста двусмислен. Някои историци твърдят, че той бил тесногръд и слаб, същевременно арогантен и самомнителен цар, а други го смятат за мъдър и опитен воин. Изглежда във филма са решили да комбинират двата портрета на Ксеркс. Но това не им е стигнало – стилистите са създали един доста съмнителен негов образ, особено що се отнася до гардероба му.

Александър III Македоски /Александър Велики/ във филма "Александър"

Критиците са забелязали няколко наистина сериозни неточности във филма. Освен това външният вида на актьора Колин Фарел се различава доста от оригиналния портрет, не мислите ли?

Младият Салвадор Дали в "Little Ashes"

Въпреки че Робърт Патинсън изобщо не прилича на младия Дали, актьорът дава всичко от себе си, за да пресъздаде образа на великия, ексцентричен и гениален художник.

Цар Леонид I във филма "300"

Историците твърдят, че царят на Спарта Леонид I не прави нищо забележително през 10-те години от своето управление, освен че умира като герой в известната битка край Термопилите. Така че ако режисьорът е искал да направи филма исторически по-точен, цар Леонид не е трябвало да бъде представен толкова смел и епичен.

Император Комод във филма "Гладиатор"

Хоакин Финикс не прилича на историческия прототип. Освен това филмът представя някои епизоди от биографията му неточно. Истинският Комод е управлявал почти 13 години, докато във филма той властва едва 2. Нещо повече, император Комод участва в гладиаторски битки, но винаги без те да застрашават живота или здравето му.

Уилям Уолас във филма "Смело сърце"

Филмът печели 5 награди Оскар. Въпреки това историците откриват някои крайни исторически неточности. Например истинският сър Уилям Уолас бил шотландски рицар и произхождал от благородническо семейство. И определено Мел Гибсън не прилича на реално съществувалата историческа фигура.

Жана Д'арк в едноименния

Въпреки старанието и отдадеността на Люк Бесон, видът на Жана Д'арк във филма е доста противоречив. Но определено Мила Йовович бе страхотна!

Крал Артур във филма "Крал Артур"

Главният актьор доста се различава от легендарния британски владетел. Освен това според критиците филмът е пълен с исторически неточности.

Крал Хенри VIII в "Династията на Тюдорите"

Както можете да видите в оригиналния портрет на Хенри VIII, кралят е бил много по-голям от телевизионния си двойник.

Клеопатра в "Астерикс и Обеликс: мисия Клеопатра"

Клеопатра лесно спечелва сърцето на римския диктатор Юлий Цезар и наследника му Марк Антоний, поради което се смята, че последният фараон на Птолемеевия Египет е била изключително красива жена. Но в действителност Клеопатра била дребна и не особено привлекателна. Въпреки това само истински красавици са имали възможността да я изиграят – Вивиън Лий, София Лорен, Елизабет Тейлър и Моника Белучи.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиИсторияАлт. медицинаВидеоТестовеНаправления в медицинатаСпортЛюбопитноКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография