Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 8 вдъхновяващи истории на хора, които притежават невероятна сила

8 вдъхновяващи истории на хора, които притежават невероятна сила

8 вдъхновяващи истории на хора, които притежават невероятна сила - изображение

Хората, за които ще ви разкажем живеят обикновен живот като всички нас. Но веднъж, те са изправени пред ситуация, когато животът на другите и дори техният собствен зависи от техните решения. Те залавят престъпници, помагат за сбъдване на мечти. Те са истински герои, които притежават невероятна сила.

Представяме ви 8 вдъхновяващи истории за различни хора, които притежават невероятна сила.

Ученик спасява съучениците си по време на училищна стрелба

майка и син

Антъни Борхес е 15-годишен ученик в гимназия Marjory Stoneman Douglas, където 17 души са убити при стрелба. Той спасява 20 съученици, като затваря вратата на класната стая, опитвайки се да задържи стрелеца навън. Момчето е простреляно 5 пъти, но оцелява и сега се възстановява  в болницата. Потребителите на Интернет вече са събрали 743 000 долара за неговото лечение.

Полицай разубеждава 200 души да се самоубият

полицай

Полицай Кевин Бригс патрулира над моста "Голдън Гейт" повече от 20 години. За съжаление този мост е едно от най-популярните места за самоубийство. Колегите му изчисляват, че Кевин е разубедил 200 души да сложат край на живота си.  

Хирург извършва 5 операции в рамките на  28 часа

хирург

Всеки знае, че да бъдеш лекар е изтощителна и трудна работа. Хирургът Луо Хенг извършва 5 операции по време на 28-часовата си смяна. Той извършва 2 спешни интервенции през нощта и след това още 3 на сутринта. След изключително дългото си дежурство Хен просто заспива на пода в болницата.

16-годишно момиче пътува до Северния и Южния полюс

момиче

16-годишният Джейд Хамистър сбъдва своята мечта: момичето пътува до Северния полюс на 90 мили в района с тежки условия и изключително ниски температури и носи тежка шейна. След това прекосява Гренландия, посещава Южния полюс и става един от 140 души в историята, които успяват да го направят.

Барман работи в луксозен хотел в продължение на 15 години, без никой да знае, че е сляп

барман

Saliya Kahawatte винаги е мечтала да стане барман. Но като дете губи 90% от зрението си. Той решава да направи своята мечта реалност и започва да работи в луксозен хотел, като пази в тайна състоянието си. И така 15 години. Той оставал след работа , за да научи разликата между бутилките с напитки с докосване. Мъжът е бил много натоварен, страдал е от хронична тревога и се е  страхувал, че тайната му може да се разкрие, но успява да преодолее депресията си и написва книга. Има филм, който се базира на неговата история.

Спортист в инвалидна количка спира крадец, който краде дамска чанта

спортист в инвалидна количка

Александър Ронис е волейболист, който е на инвалидна количка. Веднъж забелязва престъпник, който ограбва жена. С помощта на друг мъж Александър залавя крадеца и връща чантата на жената. Филмов режисьор от Русия наистина е вдъхновен от тази история и решава да заснеме филм, който по-късно печели награда на фестивала за късометражно кино в Манхатън.

15-годишна ученичка разоръжи нападател с нож

момиче

Екатерина от Русия се връща у дома, когато забелязва, че трима мъже се бият: единият от тях промушва с нож още 2 души. Момичето практикува бойни изкуства в продължение на две години, затова не се поколебава да догони престъпника и да го разоръжи. 

Майката, която просто искаше да помогне на детето си да стане по-уверено

момче и куче

Дветгодишният Картър винаги е казвал на майка си Стефани, че мрази лицето си. Картър страда от витилиго, рядко кожно заболяване, когато по кожата се появяват розови или бели петна. Но Стефани решава да направи всичко възможно и да докаже на сина си, че не е грозен, а уникален. Веднъж, във Facebook, тя вижда Роуд, куче, което стана известно благодарение на неговата интересна украска. Тя показва кучето на сина си и той наистина се развълнува да го види на живо. Интернет потребителите организираха среща за момчето и 14-годишното куче. Днес Картър не мрази кожата си.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияВидеоТестовеРецептиАлт. медицинаЛюбопитноНаправления в медицинатаКомпании и организацииСпортОткритияЛичностиГеография