Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Как осъзнатите сънища понижават стреса и безпокойството

Как осъзнатите сънища понижават стреса и безпокойството

Как осъзнатите сънища понижават стреса и безпокойството - изображение

Ако някога сте гледали филма "Генезис", вероятно сте запознати какво представлява осъзнатият сън - сънуващият е наясно, че сънува, докато сънят се случва. И изглежда учените са открили начин да използват това състояние за добри цели.

Как осъзнатият сън може да ни помогне да се справим със стреса, безпокойството и някои други психологически проблеми. Вижте какво открихме!

Съществуват прилики в мозъчната дейност между осъзнат сън и психоза. Така че когато сънувате, вие се чувствате по същия начин като човек, който има психологическо разстройство. Звучи странно, нали? Този факт кара учените да заключат, че контролирането на сънищата може да бъде много терапевтично.
Най-общо казано, учените твърдят, че:

Хората, които сънуват кошмари, понякога могат да бъдат обучени да сънуват ясно, за да могат съзнателно да се събудят.

Можете да изградите свои собствени мечти, за да бъдете това, което искате да бъдете. Представете си колко би било хубаво да преживеете красиви моменти, сякаш са истински! Физическото тяло е засегнато от действията на осъзнатия сън и носи положителни емоции, които помагат за облекчаване на стреса и тревожността.

Художниците могат да получат вдъхновение от сънищата. Всички помним Менделеев и таблицата му с химически елементи, които е видял по време на сън.

Можете да се прехвърлите на красив остров с еднорози, да летите или да стане суперзвезда. Вие сте шефът на мечтите си. Да бъдете внимателни по време на сън помага да се чувствате по-щастливи и да намалите стреса и безпокойството.

Любопитни ли сте да разберете как да сънувате осъзнато? Процесът се нарича инкубация на мечта. Трябва да репетирате сцената в ума си през деня, така че през тя да се трансформира в сънищата ви.

Ако искате да решите някакъв проблем в съня, трябва да помислите за него, преди да си легнете. Нека това да е последното нещо в ума ви преди да заспите. Например, ако това е личен проблем, трябва да мислите за човека, с когото имате конфликт. Ако сте художник, който е загубил своята муза, си представете празно платно. По време на сън вашият подсъзнателен ум ще се опита да намери решение.

Добре е да си водите дневник на мечтите. Напишете мечтите веднага, след като се събудите, за да не ги забравите по-късно. Бавно ще откриете общи признаци между всичките ви мечти.

Всяка нощ, точно преди да заспите, повтаряйте: "Ще осъзная, че сънувам". Това ще ви помогне да отклоните съзнанието си.

Технологиите се развиват много динамично и учените дори са създали за нас съзнателно устройство-мечтател! То се основава на електрическа стимулация.Твърди се, че уредът е на 100 % безопасен.

Изследванията доказват, че сънищата ни помагат да обработват нашите емоции и страхове. След като сте отворени към подсъзнателен ум, можете да намерите мир вътре в себе си, да излекувате психологическа травма и в резултат на това да намалите стреса и безпокойството.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ПсихологияЛюбопитноФизиологияСпортАлт. медицинаСнимкиНовиниЛеченияДиетиИзследванияВидеоИсторияБотаника