Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Как да използвате кристалите в дома си за целите на Фън Шуй?

Как да използвате кристалите в дома си за целите на Фън Шуй?

Как да използвате кристалите в дома си за целите на Фън Шуй? - изображение

Кристалите се използват във Фън Шуй по много и различни начини, но с една единствена-цел - да се създаде добра фън шуй енергия в дома или офиса. В превод от гръцки, думата кристал /krystallos/ означава замразена светлина. Те се използват от векове наред за лечебна цел, защита или декорация.

Във Фън Шуй, кристалите се използват за създаване на специфична енергия или вибрации, които са специално предназначени за дома или офиса. Розовият кварц, например, се използва за привличане на любовта и романтиката, а също така лекува и разбито от любовна мъка сърце.

Също така, розовият кварц излъчва определена честота, която пази здравето на сърцето. Черният турмалин и хематитът притежават силни защитни енергии, докато цитринът помага при проблеми със самочувствието, като едновременно с това привлича богатство и изобилие.

Съвети:

  • Поставете две сърца от розов кварц в югозападната фън шуй площ на дома, за да стимулирате щастливата енергия в любовта. Ако имате проблеми в любовта,напълнете купа с кристали от розов кварц и я поставете в спалнята.
  • Ако детето ви има проблем с фокусирането и концентрацията, няколко парчета хематит ще помогнат за заземяването и центрирането на неговата енергия. Можете да ги поставите в детската стая или западната фън шуй площ на дома, която принадлежи на децата и творчеството. Освен за заземяване и центриране на енергията, хематитът във Фън Шуй се използва и като защита.
  • Кристалите черен турмалин, обсидиан и хематит, поставени на входната врата, ще защитят дома ви от негативната енергия. Можете да ги позиционирате както отвън, така и отвътре или да ги поставите в саксии от двете страни на входната врата - върху почвата или в тяхната основа.
  • Синият кианит и цитринът са кристали, които не се нуждаят от пречистване, тъй като не акумулират в себе си негативна енергия. Синият кианит се използва за защита и релаксация /освобождаване от стреса/, докато цитринът е едно от класическите фън шуй "лекарства" за привличане на богатство. Лечебната енергия на кианита може да се засили, независимо дали се носи като бижу или служи за декорация, като се комбинира с ясен кварцов кристал. Изобилната енергия на цитрина се умножава многократно, когато се комбинира със земни камъни, като карнеол, червен ахат, яспис и тигрово око.

Задължително пречиствайте кристалите, когато ги купите или получите като подарък. Това ще нулира тяхната вибрация и ще ги направи възприемчиви към новия дом и новия си собственик. Почиствайте ги редовно и не забравяйте да се отнасяте към тях с уважение и любов. Потопете ги в чиста вода или вода, в която сте поставили малко количество сол. След това ги поставете в добри райони на енергия, например в трапезарията, хола, масата за хранене или библиотеката.

Когато си купувате кристал, имайте предвид, че той трябва да е напълно естествен, тъй като, ако е оцветен, например, това ще намали значително неговата лечебна сила. Подарявайки на дома си някои природни кристали, вие и вашето семейство ще се възползвате пълноценно от техните лечебни енергии.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиСнимкиЕ-тата в хранитеКлинични пътекиИсторияНовиниСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове