Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Какво харесват мъжете – 7 стереотипа на пух и прах

Какво харесват мъжете – 7 стереотипа на пух и прах

Какво харесват мъжете – 7 стереотипа на пух и прах - изображение

Много жени в наши дни се затрудняват в изграждането на щастлива и хармонична връзка с мъж, заради стереотипите, наложени от медиите и публичното пространство, които ограничават мисленето им. Повечето от тях се страхуват, че мъжете търсят жени по калъп – с тяло като супер модел и определено поведение. А истината е съвсем различна.

Разголените дрехи

Когато се опитват да привлекат вниманието на някой мъж, повечето момичетата избират най-сексапилните и разголени дрехи: големи деколтета, миниполи, ярки цветове, тесни рокли.

Истината: ако не искате просто да направите впечатление, а да срещнете мъжа на мечтите си, по-добре изберете елегантните и женствени дрехи и детайли. Късата пола определено събужда сексуалните страсти, но това не е момичето, за което един мъж желае да се грижи.

Тяло като на модел

Това е митът, който кара милиони момичета по света да се измъчват с диети или дори да прибягнат към пластичната хирургия. Когато се стремим към перфектния външен вид буквално губим ума си, опитвайки се да копираме пропорциите на някоя звезда, нейната прическа и стил. Но по този начин единствено губим индивидуалността си.

Истината: красивият външен вид очевидно е първото нещо, което привлича мъжете. Те обичат хубавата коса, блестящата кожа, умението да се облича добре. Мъжът желае жената да знае как да се грижи за красотата си и да остава вярна на себе си, като приема всички свои отличителни черти и не следва сляпо модата или стереотипите.

Прекалената зависимост от мъжа или прекалената независимост

Понякога момичето с мисли, че мъжът на мечтите й трябва да управлява финасните й, да взема решенията вместо нея, да й казва какво да прави… други дами стигат до другата крайност: опитват се да бъдат напълно независими и да разчитат само на себе си.

Истината: когато двама човека си вярват и си помагат един на друг, те не се притесняват да приемат взаимната си помощ и това е начинът да се изгради една щастлива връзка. Разбира се, мъжете искат да защитават и да се грижат за своите любими, но жената трябва да има лично мнение и да е до известна степен самостоятелна. Безпомощните момичета изглеждат сладко в началото, но мъжете бързо губя интерес към тях.

Пълното посвещаване на мъжа

Някои жени напълно забравят за собствения си живот и превръщат половинката си в центъра на вселената. Те смятат, че този вид посвещаване е онова, което привлича мъжете, но подобно поведение може да предизвика загубата на интереса им.

Истината: мъжете харесват жени, които имат собствени интереси и хобита. Наистина важно е да запазите индивидуалността си дори когато сте във връзка и да не губите себе си в другия човек.

Сложен сексуален живот

Широко разпространен мит е, че опитните сексуални богини, които знаят всички трикове в леглото са най-щастливите на света.

Истината: сексуалната хармония е наистина важна за щастливата връзка, но това не означава, че трябва да сте минали курс по Камасутра. Това, което търси всеки мъж, е сексуална съвместимост, нежност, способността да се наслаждаващ на секса и желанието да доставяш удоволствие на партньора си.

Глупавото поведение

Някои жени смятат, че мъжете не харесват умни момичета, поради което започват да се държат неуместно и да се правят на глупачки, за да привлекат вниманието му.

Истината: учените от Калифорнийския университет направили изследване, което показало, че единствената причина мъжете да харесват глупави жени е, че те са по-лесни. Мъжете, които искат да изградят силна връзка, търсят умни жени.

Прекалено ярък и тежък грим

Някои момичета смятат, че колкото по-тежък е гримът, толкова по-привлекателни са за мъжете.

Истината: при едно проучване на група мъже и жени били раздадени снимки на момичета с различен грим и те били помолени да дадат своето мнение за външността им. Повечето от мъжете и жените се съгласили, че жените, които носят минимално количество грим са, по-привлекателни.

източник: brightside.me

3.0, 4 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЛайфстайл