Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Какво се случва с тялото ви, ако пиете чаша вино всяка вечер

Какво се случва с тялото ви, ако пиете чаша вино всяка вечер

Какво се случва с тялото ви, ако пиете чаша вино всяка вечер  - изображение

Някои изследвания показват, че пиенето на червено вино всеки ден е добро за здравето - помага на организма да се отърве от токсините и подобрява производителността на мозъка.

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете чаша вино всеки ден? Разберете с нас!

Аз съм на 28 години и не мога да стана алкохолик. Приблизително веднъж седмично, обикновено в петък или събота с моите приятели отиваме в бара или си правим парти у дома. За да направя този експеримент, реших да пия чаша вино на вечеря вкъщи всеки ден. Избрах добро чилийско червено вино, защото според някои изследователи и лекарите сухото червено вино има по-благоприятен ефект върху здравето на човек.

Ден след ден отчитах различни промени, които се случиха с моето тяло и настроение. Някои от тях наистина ме изненадаха.

Имах проблеми със съня

проблеми със съня

Не страдам от безсъние и обикновено заспивам много бързо - около 23:00 часа. Но около втория или третия ден от експеримента започнах да изпитвам проблеми със съня - събуждах се през нощта и не можех да заспя. След като прекарах 10-15 минути в това да си гледам телефона най-сетне успях да заспя. Всъщност до края на експеримента започнах да спя нормално и вече нямах такива проблеми.

Мисля, че алкохолът повлия на моя цикъл на сън - беше ми лесно да заспя, но се събуждах през нощта.

След края на експеримента ми беше по-трудно да се съсредоточа

Опитах се да забележа всички промени, които се случват с тялото ми. Измервах кръвното налягане всеки ден и мога да кажа това: алкохолът нямаше ефект върху това и кръвното ми беше нормално. Нямаше други проблеми като затруднено дишане или нещо подобно.

апарат за кръвно налягане

Но нещо стана ясно след края на експеримента. Странно, когато спрях да пия вино всяка вечер, понякога се чувствах наистина сънлива и уморена. Беше ми трудно да се концентрирам върху работата. Не знам какво означава това, но се надявам тези симптоми да изчезнат скоро.


Изпитвах постоянно чувство на жажда

момиче, което пие вода

Никога не бях забелязала това, но когато приех предизвикателството, забелязах, че започнах да се събуждам през нощта, изпитвайки жажда. Така че винаги имаше чаша вода на нощното ми шкафче.

Започнах да излизам с хора, които наистина исках да видя

приятелки

По време на експеримента излизах много по-малко. Аз или каних приятелите, с които искам да се видя, или просто си стоях у дома. Поради тази причина се срещнах само с хора, които ме правят щастлива и ми беше приятно в тяхната компания.  

Не спрях да се срещам с приятелите си през уикенда, но пих вино вместо бира и в много по-малки количества.

Имах проблеми с кожата

Може би това е защото започнах да напускам къщата по-рядко и да ям повече, но в крайна сметка качих няколко килограма. За съжаление, пиенето на алкохол дори и за толкова кратко време повлия на външния ми вид - имах тъмни кръгове под очите си поради проблемите със съня.

Първоначално планирах експеримента за един месец, но в крайна сметка реших да го завърша след 3 седмици. Въпреки че забелязах някои положителни промени, изпитвах притеснение от начина, по-който се чувствах и емоционално и физически.

Моите заключения след експеримента:

  • Пиенето на чаша добро вино от време на време е значително по-евтино, отколкото да отидете на бар с приятели. Например, можете да платите два пъти по-малко за добра бутилка вино, отколкото за 2-3 чаши бира в един бар. Освен това шансовете да пиете прекалено много и да правите неща, за които да съжалявате, са много по-малки - да се отпуснете всяка вечер, вместо да чакате петък вечер.
  • Не се срещах с хора, които не исках. Почувствах се по-добре по този начин, защото съм интроверт.
  • Разбрах, че пиенето на малко количество алкохол всеки ден не влияе добре на здравето ми: не ми харесаха проблемите със съня и се чувствах уморена през цялото време.

Основното заключение е следното: не пийте всеки ден, но не чакайте специален ден, за да се отпуснете, ако се чувствате изтощени. Доброто вино в добра компания с вкусна храна ще направи вашата вечер много по-добра. Просто не пийте прекалено много!

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиНовиниСнимкиРецептиЛюбопитноАлт. медицинаВидеоЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаника