Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Италианка се ожени за себе си, за да докаже, че приказката без принц е възможна

Италианка се ожени за себе си, за да докаже, че приказката без принц е възможна

Италианка се ожени за себе си, за да докаже, че приказката без принц е възможна - изображение

Вричане във вечна вярност, хвърляне на букет, грандиозно тържество, триетажна торта, просълзени родители, шаферки и булка, която е облечена в бяла рокля. Тази картинка представя перфектната сватба, но с една малка подробност - младоженецът липсва. Сигурно се чудите дали това е възможно?

италианска булка

Определено Кари Брадшоу и нейните приятелки оставиха трайни следи върху психиката на съвременните жени, но трябва да признаем, че да се ожениш за себе си бавно, но славно се превръща в мода. Следващата история свидетелства за това.

булка

"Аз твърдо вярвам, че всеки от нас трябва преди всичко да обича себе си", заявява Лаура Мези, 40 - годишна фитнес треньорка, която решава да си сътвори приказка, в която принцът на бял кон отсъства.

сватба

„Приказката без принц е напълно възможна и аз съм доказателство за това“, споделя Лаура. Тя допълва, че идеята й хрумнала преди 2 години, когато тя се разделила с нейния приятел след 12 годишна връзка.

"Заявих на приятелите и на семейството си, че ако не намеря сродната си душа до 40 - годишна възраст ще се омъжа за себе си, разкрива булката. Вярна на обещанието си тя организира сватба за 10 000 евро. Тя проявява креативност и при избора си на пръстен – две халки, вплетени е една.

халки

Благодарение на парите, които получава като сватбен подарък, италианката успява да плати част от церемонията. Тя не пропуска и да си резервира билет за Марса Алам ( град в Египет), където ще прекара медения си месец.

сватба

Макар че церемонията не носи никаква правна стойност, Лаура споделя, че емоциите, които е изпитала са истински.
„Заклех се да се обичам цял живот и да приема децата, ако природата ми ги дари. Ако някой ден намеря човек, с когото ще градим общо бъдеще, ще бъда радостна, но щастието ми няма и не трябва да зависи само от него", разкрива италианката.

сватба

Тя дава съвети и за всички момичета, които искат да бъдат нейни последователки: "За да се омъжите за себе си имате нужда от определена сума пари, от подкрепата на семейството и приятелите си, и най-вече от "щипка лудост".

Лаура е част от нарастващата световна тенденция, която е наречена " сологамия " – да се ожениш за себе си. Тя е първата самотна булка, която провежда нестандартната церемония в нейната страна.

булка

През май месец италианецът Нельо Руджеро си каза "да" на церемония в Неапол, а преди няколко месеца американката Ерика Андерсън също се врече във вярност на самата себе си.

В световен мащаб голяма част от сватбените агенции предлагат тази услуга.

Но не всеки приветства тази нова тенденция. А вие какво мислите по този въпрос?

източник: bbc.com

снимки: milano.corriere.it

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиТестовеЗдравни съвети