Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Истории за силата на доброто, които ще ви развълнуват

Истории за силата на доброто, които ще ви развълнуват

Истории за силата на доброто, които ще ви развълнуват - изображение

Животът може да бъде труден и всички ние знаем това. И все пак в забързаното ежедневие, с всичките ни проблеми и скърби, ние често забравяме колко е важно да останем човеци. Понякога е от решаващо значение да се спрем за момент и да си припомним, че сме в състояние да направим света по-добро място.

Следващите истории доказват, че все още има доброта и състрадание, които се крият вътре в нас.

Това дете възвръща вярата ни в човечеството

малко дете

Това дете забелязва, че няколко деца от неговия клас не ядат по време на обяда. Той се прибира у дома и казва на майка си, че иска да сподели храната си с тях. Те опаковат цяла кутия със закуски и ги носят в училище, за да нахранят съучениците на момчето.

Мъж с голямо сърце

мъж помага на бездомник

Разхождайки се по улица в Атина, неизвестен фотограф заснема следната сцена: непознат купува нов чифт обувки за бездомник, който седи на улицата бос. Бездомният се трогва толкова много, че започва да плаче.

Кафе за полицаи

кафе за полицаи

През септември 2016 г., когато Челси, Ню Йорк, е бомбардиран, полицейски служители и други служби преминаха през доста трудни времена в опити за спасяване и защита на гражданите.
Но хората не останаха безразлични. Тази снимка показва човек, който раздава кафе и сладкиши на офицерите. И този човек не е единственият, който решава да благодари на защитниците си по този начин.

Първа среща с дива костенурка

първа среща с костенурка

Финландец спасява дива костенурка от магистралата, като я мести на безопасно място.

Спасителният екип на Лоу

Майкъл Силсуна, ветеран от Виетнам, губи и двата крака, когато стъпва на мина във войната. Един ден, когато е в Лоу, старата му инвалидна количка се чупи. Трима работници се втурват да му помогнат. Те местят Майкъл на един стол, а след това разглобяват инвалидната количка. Те заменят износените и счупени части. 

"Това беше наша чест", споделят те, когато Майкъл им благодари.

  Добродетелта е в подробностите

лейди Гага с бездомник

Лейди Гага си направи снимка с бездомник и му даде пари. Той беше изненадан и споделя, че мирише."Не се безпокойте и аз мириша", отговори Лейди Гага.

Мъж помага на жена, болна от рак

мъж помага на болна от рак жена

Запознайте се с Джереми, търговски представител. Един ден на работа той среща жена, болна от рак. Те започват да обсъждат действието на витамините, открити в плодовете и зеленчуците, и техните лечебни свойства за лечение на рак. Дамата не можеше да си позволи да купи скъпа сокоизтисквачка и бе тъжна от този факт. Тя тръгва, за да продължи да пазарува, но Джеръми се приближава до нея и подарява чисто нова сокоизтисквачка. Дамата започва да пищи и прегръща мъжа.

Оказва се, че Джереми купува уреда за тази дама от собствения си джоб.

 

Австралийски велосипедисти спасяват коала от топлината

колоездач

Когато температурата навън се повиши, коалите се нуждаят от помощ. Тази снимка е направена през 2009 година. Велосипедистът спира да даде на жадно животно малко вода от бутилката си.

И това изглежда като обичайна практика. За щастие има мили хора, които са готови да помогнат.

Африкански рапър помага на беден човек

рапър помага на бедно момче

Дънкан, рапър от Южна Африка, се разхожда в мола с приятелката си. Когато вижда бедно момче, първата му мисъл е, че той проси, за да купува наркотици. Мъжът му дава пари и го моли да ги похарчи за храна.  Дънкан се кани да си тръгне, но изведнъж се обръща и вижда момчето да се моли.

Той се върна. Оказа се, че момчето моли за пари, за да изхранва семейството си, и рапърът решава да му помогне. Той води момчето в супермаркета, пълни количката с продукти и ги носи в дома на момчето.

Когато майката на момчето вижда този жест на състрадание, тя започва да плаче.

Супергерои в реалния живот!

супергерой в болницата

Понякога имаме нужда от супергерой, който да ни каже, че всичко ще се подобри. Така че Батман решава да посети децата в детската болница "Мател", за да ги развесели и  да им пожелае щастлив Хелоуин.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовини