Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Иновативно устройство преброява калориите в храната само за 10 секунди

Иновативно устройство преброява калориите в храната само за 10 секунди

Иновативно устройство преброява калориите в храната само за 10 секунди - изображение

Ако планирате да спазвате диета, или ако страдате от сериозни заболявания като диабет, е много важно да знаете точно какво и по колко храна да консумирате. Към днешна дата има различни онлайн калкулатори, които броят калориите, но те са по-скоро базисни и общи. Например, калкулаторът ще ви покаже средният брой калории, които се съдържат в даден хамбургер, но не може да ви каже колко има в хамбургера, който ядете в конкретния момент, купен от любимата ви верига за бързо хранене. Същото важи и за наличието на хранителни вещества като протеини, въглехидрати или мазнини.

устройство за калории

Японска компания създаде CaloRieco – ново поколение устройство, което анализира храната във вашата чиния и предоставя точна информация в рамките на няколко секунди. То бе представено на световно изложение преди няколко дни.

устройство за калории

Високотехнологичното устройство използва метод за отразяване на светлината, за да се определят всички хранителни стойности и да се предостави точна оценка на макронутриенти. Машината работи от разстояние. 

Устройството се използва по следния начин: Чинията с храната се поставя във вътрешността на уреда. Капакът трябва да е плътно затворен, а чинията да се придържа в машината което наподобява кутия. Изчаква се между 10 и 20 секунди, за да се анализира храната. Не е задължително тя да се троши на парчета, за да се получи по-точни данни. По този начин храната остава цяла и непокътната.
След като направи анализ на различните съставки CaloRieco показва броя на калориите. Създателите споделят, че той е в състояние да разпознае огромното количество храни, с изключение на супи и много тъмни ястия.

CaloRieco може да се свързва и със смартфоните чрез специално приложение, което да изпрати всички данни за анализираните храни на него. По този начин ще имате достъп до данните, когато пожелаете.
На този етап устройството е само прототип. Очаква се през следващите няколко години да се появи на пазара. Цената му остава загадка.

източник: odditycentral.com

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиСпортЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиДиетиРецептиХранене при...Лечения