Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Изследователи потвърдиха - ниските хора са по-агресивни

Изследователи потвърдиха - ниските хора са по-агресивни

Изследователи потвърдиха - ниските хора са по-агресивни - изображение

Ново проучване потвърждава съвременните градски легенди – ниските хора са по-склонни към агресивно и насилствено поведение.

Изследователи от Центъра за контрол на заболяванията в Атланта, Джорджия, наскоро проведе анкета сред 600 души на възраст между 18 и 50 години. Акцент в проучването са били: перцепцията на мъжете, себевъзприятието; поведението по време на прием на алкохол, насилие и криминална обремененост.

Учените открили, че мъжете, които са се чувствали най-малко мъжествени (по физическа обусловеност), са в най-голям риск към извършване на побой или друго престъпление.

А само преди няколко години екип изследователи от Оксфордския университет също разглеждат темата и  потвърждават, че "Синдромът на ниския човек" е съвсем реален.

В своите изследвания те изясняват, че с намаляването на височината на човек се увеличава чувството му за уязвимост, а също така е вероятно да се завишат и нивата на параноя. Явлението е известно още като "Наполеонов комплекс".

Наполеон всъщност е бил висок 170 см, което е средният ръст за един мъж в наши дни. Наполеон


Модерното общество става все по-фокусирано и по-критично по темата за външния вид на хората. Стандартите за красота са толкова ограничени, а височината като част от тях се превръща в сериозна тема табу за много мъже.

Разбира се, проучването е включило твърде малко хора, за да се генерализират изводите за общочовешкото поведение, базирани само върху височината на човек. Но почти всеки има по един дребен, но често зловреден познат или приятел. А в съчетание с малкото проучване от Оксфорд, изводите изглеждат доста истински.

Редактор: Милена Минчева

Източник: higherperspectives.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиКлинични пътекиСпортЗдравни съветиПсихологияНовиниВидеоАнкетиТестовеСнимкиИнтервютаРецептиНаправления в медицинатаИсторияЛичностиОрганизацииХранене при...Нормативни актовеЛечения