Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Изобретиха стол, който гори калории, докато работите

Изобретиха стол, който гори калории, докато работите

Изобретиха стол, който гори калории, докато работите - изображение

Преди 3 века третият президент на САЩ - Томас Джеферсън работи прав в кабинета си. Тази тенденция се наблюдава и в САЩ в настоящето, след като експерти твърдят, че ако останем в седнало положение това крие известни рискове за нашето здраве.

В съвременния свят човек прекарва голяма част от времето си в офиса, а когато вечер се прибере у дома се отпуска на дивана. Повечето от вас са се "сраснали" с компютъра и бюрото, т.е. вие сте отлични представители на седящия начин на живот. Всички знаем, че постоянното седене е свързано с покачване на теглото, кръвното налягане, нивото на холестерол и кръвната захар. Няма как да престанем да работим обаче.

стол

В същото време не са малко хората, които искрено мечтаят да компенсират 8-часовия „неподвижен“ ден с час в спортната зала. Често обаче за последното не остават нито сила, нито мотивация.
Сигурно много от вас се чудят – не може ли да се тренира, седейки… Може!

Една компания изобрети стол, който гори калории, докато вие работите. Вие седите на него и се топите. Буквално!

Новото изобретение кара тялото да се тренира почти само по време на целия работен ден.
Единственото условие е, че седейки на стола трябва да балансирате, защото удържането на баланса ни принуждава да напрягаме мускулите на тялото. Това ще спомогне, за да се укрепят мускулите на корема, които са стимулирани да поддържат правилна стойка и да повишат активността на мозъка. По този начин се ускорява сърдечният ритъм. Буквално горите калории , докато работите.

стол

Към стола има и специална поставка, за да може да се наместите бавно и спокойно. Не се притеснявайте, че може да паднете, а смело рискувайте!

 Столът не издава шумове и не вибрира. Дори няма и да го усетите.

Ако този стол не ви се струва добро решение, ние ви предлагаме да правите  упражнения, които са подходящи за хора, които работят в офиса. Вижте ги ТУК

Стресът на работното място е също част от ежедневието. Не се притеснявайте! Може да се справите с него или просто да го намалите. Вижте как ТУК

източник: menshealth.com

снимки: themanual.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиСпортЗдравни съветиДиетиЛюбопитноРецептиХранене при...Лечения