Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Изкуството да бъдеш чаровен (част 2)

Изкуството да бъдеш чаровен (част 2)

Изкуството да бъдеш чаровен (част 2) - изображение

Всеки е срещал поне един такъв човек. Чаровниците са от онзи тип хора, които влизат в стая с непознати и излизат с поне няколко нови приятели.

Но какво прави тези късметлии толкова безпроблемно харесвани, докато други хора полагат неистови усилия, за да се покажат в поне наполовина толкова добра светлина.

Ако си мислите, че това е някакъв тип социално изкуство, е, не сте познали. Зад очарованието на тези персони се крие значителна научна обосновка и строг алгоритъм на действия.

Намерете общи точки

Сузане дьо Янас силно препоръчва да намерите сходство с човека, с когото говорите. Чаровниците често съумяват да намерят обща почва с хората около себе си, дори когато видимо изглежда, че нямат такива.

Тук идва и факторът да сте широко скроени и с отворен ум, за да сте информирани в много области. Богатата обща култура и значителен житейски опит биха направили разговорите ви с непознати сравнително по-леки и по-успешни.

Наблюдавайте езика на тялото

Огледалният принцип в разговорите е много важен. Когато започнете по деликатен начин да пресъздавате някои от движенията на човека срещу вас, това ще ги убеди на подсъзнателно ниво, че интеракцията ви е благоприятна.

Разкрийте нещо лично

В случай, че контактът с даден човек ви е важен и не искате да го изпускате, но той все пак е по-затворен и по-недоверчив, винаги можете да пуснете и корени на едно по-дълбоко ниво, поставяйки основа на близко приятелство.

Споделете нещо лично, но, разбира се, да бъде свързано с темата. Учените са убедени, че ако се разкриете в по-интимен аспект или предразположите събеседника си към това, то разговорът наистина ще върви доста добре и ще има перспектива за бъдещо познанство или приятелство.

Ако работите с хора и ви се налага ежедневно да контактувате с непознати, тези съвети ще ви бъдат изключително ползотворни. А започнете ли да ги практикува и да виждате резултати, то това ще стане част от вашата характеристика. Вие сами ще се превърнете в изкусителен чаровник, на когото никой не може да устои.

Плюсовете на чаровника

Ето къде се появява чара. Противоположно на повечето описания, да бъдеш харесван си има своите плюсове в бизнеса и кариерата. Предприемачите с по-добри социални умения са по-успешни.

Изследване от университета в Масачузетс например установи, че вътрешните одитори, които се харесват и умеят да предоставят стегнати аргументи, е по-вероятно да убедят мениджърите в своите идеи и работа.

Сузане дьо Янас обяснява още, че междуличностните качества стават все по-важни и по-нужни на работното място. А най-хубавото е, че това са неща, които могат да се тренират.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: bbc.com

Снимки: hdnicewallpapers.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиФизиологияНовини